Gençlere Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı Sunulacak Detaylar Şaşırttı
  • Finans 365
  • Kredi
  • Gençlere Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı Sunulacak Detaylar Şaşırttı

Gençlere Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı Sunulacak Detaylar Şaşırttı

Yaşı 15 ila 25 arasında değişen vatandaşlara yeni bir fırsat daha sunuldu. Buna göre devlet bu yaş aralığına 15 bin TL’ye yakın kredi verecek. Geri ödemelerin olup olmayacağı merak ediliyordu. Ancak kredilerin 12 ay boyunca geri ödemesi olmayacağı kararlaştırıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Gençlere Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı Sunulacak Detaylar Şaşırttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Desteğinde Geri Ödeme Yok

Gençlere yönelik olması planlanan krediler ile devlet tarafından önemli bir noktaya temas edilmiş olunacak. Bu destek ödemesi ile genç vatandaşların ihtiyaçları karşılanabilecek. Pandemi döneminden dolayı iş bulmak zorlaşırken temel ihtiyaçların da karşılanması zorlaştı. Verilecek kredi ile gençleri bu zor durumdan kurtarmak amaçlanırken aileleri de bir noktada rahatlatıyor. Faizsiz olan kredi desteğinde 12 ay ödeme söz konusu olmayacak. Kredi alımı için belli şartlar da oluşturuldu. Şartları sağlamayan vatandaşların başvuruları dikkate alınmayacak.

Başvurulara ilişkin tarih bilgisi verilmezken yıl bitmeden duyuruların yapılması planlanıyor. Duyuruların yapılmasının ardından banklara veya yönlendirilecek kurumlara başvuru yapılması şart. Farklı kurumlara yapılacak başvurular yapılmayacağı gibi buna ilişkin yetki de verilmeyecek. Yaş kriteri başvuruların onaylanmasında en büyük faktör olarak gözüküyor. Diğer şartlar ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve ihtiyaç sahibi olmak olarak belirtiliyor. Ayrıca krediyi almak isteyen vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarının yanı sıra Türkiye’de ikamet etmeleri de gerekmektedir. Başvuruların hızlı şekilde alınıp sonuçlandırılması planlanıyor. İhtiyaçların hızlı şekilde görülmesi adına ilgili birimler bu konuda devamlı .çalışıyor. Edinilen bilgiye göre ödemelerin elden ve nakdi şekilde yapılması planlanıyor. Detaylar tam olarak şekillenmezken isteyen vatandaşın ATM’den isteyen vatandaşın bankadan ödeme alması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP