Ücretsiz Maske Başvurusu Yaptım Ne Zaman Gelir? PTT ve e Devlet Başvuru Formu

Ücretsiz Maske Başvurusu Yaptım Ne Zaman Gelir? PTT ve e Devlet Başvuru Formu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maskelerin ücretsiz olarak devlet tarafından dağıtılacağını açıklaması sonrası 5 Nisan'dan itibaren ücretsiz maske başvuruları online olarak başladı. Ücretsiz maske başvurusunu ePTTAVM' nin online sistemi üzerinden veya E-Devlet'ten alınıyor. Tek başvuru ile tüm aile bireylerinize maske siparişi verebiliyorsunuz. Başvuranlar maske ne zaman gelecek diye sormaya başladılar. İşte ücretsiz olarak dağıtılan maskeler ile ilgili merak edilen detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Ücretsiz Maske Başvurusu Yaptım Ne Zaman Gelir? PTT ve e Devlet Başvuru Formu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maske fırsatçılığına devlet el attı. Sağlık uzmanları nano maske olarak satılan siyah maskelerden uzak durulması gerektiğini, o maskelerin koruyucu görevinin yerine getirmediğini ifade ediyorlar.

MASKE İLE İLGİLİ TÜM SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Korona virüsü bütün ülkede etkisini arttırmaya devam ediyor. Maske kullanımı artık zorunlu hale geldi. Peki, e-devletten bedava maske nasıl alınır? E-devlet maske başvurusu nasıl yapılır? Milyonlarca vatandaş bu soruların cevaplarını araştırıyor. Cumhurbaşkanlığı Corona Virüs’ün etkisini artırmasının ardından tek kullanımlık maskelerin e-devlet üzerinden vatandaşlara bedava dağıtılacağını duyurmuştu. Vatandaşların tek yapması gereken e-devlete girerek maske siparişini vermek. Maskeler daha sonra PTT Kargo ile vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak.

BEDAVA MASKE KİMLERE VERİLİYOR?

Bedava maske uygulaması sokağa çıkmalarına yasak getirilen 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için geçerli değil. Bu yaşların dışında kalan ve online başvuru yapan tüm vatandaşların maskeleri ücretsiz olarak PTT Kargo aracılığı ile adreslerine teslim edilecek.

ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞ ETME

Maskelerin artık ücretsiz olarak verileceğinin açıklanmasından sonra vatandaşlar, “Ücretsiz maske nasıl istenir?”, “Nasıl ücretsiz maske alabilirim?” gibi soruları araştırmaya başladı. Ücretsiz maske almak için E-Devlet’i kullanabilirsiniz. TC kimlik numarası ve şifreyle herkes kendine ve aynı evde yaşadığı hane üyelerine maske isteyebilir. Ücretsiz maske almak için BURAYA TIKLAYIN

SİPARİŞ EDİLEN MASKELER NE ZAMAN GELİR?

Verilen maske siparişlerinin ne zaman teslim edileceği merak konusu oldu. Sipariş edilen maskelerin sipariş kontrolünü internet üzerinden yapabilirsiniz. Maskeleri alırken, tarafınıza iletilen sipariş kodunu kullanarak EPTTAVM üzerinden sipariş takip yapabilirsiniz. Maskelere büyük bir talep olduğundan dolayı, siparişlerin 4-5 gün içerisinde gönderileceği tahmin ediliyor.

Şu ana kadar siparişi teslim edilen kişi olup olmadığı bilinmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP