Öğrencilere Karşılıksız Burs Veren Kurumlar Hangileri

Öğrencilere Karşılıksız Burs Veren Kurumlar Hangileri

Üniversite öğrencileri açısından tercihlerin yapılması ve hemen akabinde yeni öğretim eğitim yılının başlamasıyla beraber, karşılıksız bir şekilde burs veren kurumlar, öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde takip edilmeye başlandı. Karşılıksız burs veren kurumları derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Öğrencilere Karşılıksız Burs Veren Kurumlar Hangileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üniversite öğrencileri açısından tercihlerin yapılması ve hemen akabinde yeni öğretim eğitim yılının başlamasıyla beraber, karşılıksız bir şekilde burs veren kurumlar, öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde takip edilmeye başlandı. Türk Eğitim Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, TÜBİTAK ile pek çok kurum, belirli koşulları yerine getiren üniversite öğrencilerine karşılıksız bir şekilde burs vermeye devam ediyor. İşte 2021 senesi içerisinde üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs veren kurumlar listesi ve çok daha fazla detay haberimizde.

Üniversite sınavını kazanmış, herhangi bir programa yerleşmiş ancak maddi problemler sebebiyle öğrenim hayatına devam etmekte problem yaşayan öğrencilere her zaman olduğu gibi 2021 senesi içinde de karşılıksız bir şekilde burs veren kurumlar halen mevcut. Toplum Gönüllüleri Vakfı ile Türkiye Diyanet Vakfı gibi pek çok kurumun vermiş oldukları geri ödemesiz burslar, öğrenciler için adeta kurtarıcı bir hal alıyor.

Hangi Kurumlar Karşılıksız Burs Veriyor?

İstanbul Sanayi Odası Vakfı: Sadece yurt içerisinde öğrenim hayatına devam eden öğrencilere burs avantajı tanır. Öğrencilere burs veren kurumlardan olan İstanbul Sanayi Odası Vakfı, öğrencilere burs vermek amacıyla bazı kriterleri yerine getirilmesini talep ediyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak, 

  • Eğitim hayatını sürdürmesi açısından gelirinin yetersiz olması, 

  • Ara sınıflar açısından senelik genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 3, yahut 100 üzerinden 80 olmak, 

  • Adli sicil kaydının bulunmaması, 

  • İlgili üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim görüyor olmak, 

  • Bir başka resmi ya da özel kuruluştan burs ya da kredi almamak,

Toplum Gönüllüleri Vakfı: Bu vakıf, haftada En az 4 saat boyunca öğrencilerin toplumsal sorumluluk projelerine katılması koşulu ile karşılıksız bir şekilde burs veriyor. Ayrıca akademik başarı koşulu vardır.

Türk Eğitim Vakfı: Öğrencilere devletin vermiş olduğu burstan sonra en çok maddi imkan tanıyan kurum, Türk Eğitim Vakfıdır. Öğrencilere burs veren kurumlardan Türk Eğitim Vakfı, akademik başarısı yüksek olan kişilere ve bu yardıma gereksinimi daha çok olan öğrencilere burs avantajı tanır.

İstanbul Ticaret Odası: Bu kurumun, öğrencilere burs vermesinin en temel şartı; öğrencinin başta KYK olmak üzere başka herhangi bir kurumdan burs almıyor olmasına dikkat ediyor. Ara sınıf başvurularında senelik bazıları genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2,25 yahut yüz üzerinden en az 60 olmasına dikkat ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP