Bakan Pakdemirli Açıkladı! Koyun ve Keçi Yetiştiricilerine Hangi Destekler Veriliyor? 

Bakan Pakdemirli Açıkladı! Koyun ve Keçi Yetiştiricilerine Hangi Destekler Veriliyor? 

Mersin'de katıldığı bir programda konuşma yapan Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koyun ve keçi yetiştiriciliğine hangi desteklerin verildiğini açıkladı. Bu açıklamaya göre koyun ve keçi yetiştiricilerine hangi destekler veriliyor? İşte verilen destekler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:48
Bakan Pakdemirli Açıkladı! Koyun ve Keçi Yetiştiricilerine Hangi Destekler Veriliyor? 
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’de katıldığı bir programda konuşma yapan Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bugün yine Mersin’den sürü büyütme ve yenileme desteğini %25 oranında artırarak, 125 TL’ye, çoban istihdamı desteğini ise %20 artırarak 6 bin liraya yükselttik.”  Bu güzel haberi, siz değerli konuklarımızla paylaşmak istiyorum.” Dedi. Türkiye’nin, bugün artık küçük baş hayvan sayısında Avrupa’da ilk sırada bulunduğunu açıklayan bakan Pakdemirli” Türkiye’de toplam küçükbaş hayvan sayısında yakaladığımız %30 artış oranı ile 13,1 milyon küçük başı sürülere katmayı başardık. Böylelikle küçükbaş hayvan sayımızı son 30 senenin en yüksek seviyesine ulaştırmayı başardık.” İfadelerini kullandı.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği tarafından, Silifke ilçesi Atayurt halk kompleksi’nde organize edilen “makine ekipman parkı projesi” programına iştirak etti. Buradaki yörük çadırına girdikten sonra kadınlarla sohbet etme fırsatı bulan bakan Pakdemirli’ye sıkma ile ayran ikram edildi. Pakdemirli, daha sonrasında ise “buğdayla koyun, gerisi oyun” sözünün kendi coğrafya ve tarihlerini en iyi şekilde ifade eden sözlerden biri olduğunu dile getirdi.

Bakan Pakdemirli’nin konuşmalarından satır başları söyle:

Totalde küçükbaş hayvan sayısında yakalamış olduğumuz %30 oranında artış ile 13,1 milyon küçük başı sürülere katmayı başardık. Böylelikle küçükbaş hayvan sayımızı son 30 senenin en yüksek seviyesine ulaştırmayı başardık. Gurur ile söylüyorum ki ülkemiz, bugün artık küçükbaş hayvan sayısında Avrupa’da 1. Sıradaki yerini aldı. İnanıyorum ki sizlerin de değerli gayreti ve bizlerin destekleri ile küçükbaş hayvancılığı, artık o eski günlerine hep beraber kavuşacak fakat daha verimli, daha planlı ve daha güçlü bir biçimde taşıyacağız.

Girdi maliyetleri ile hibe destekleri

Bakan Pakdemirli, hibeler ile ilgili açıklama yaparak,

Bu bahsi geçen hibeler, milyar liraları bulan oldukça ciddi rakamlar. Örnek verilecekse, 2021 senesinin geride bıraktığımız ilk 9 ayında kırsal kesimde yaşama geçirilmiş olan toplam yatırım bütçesi 1,6 milyar liralık 3271 proje için girişimcilerimize toplamda 1,1 milyar lira ödedik. 

dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP