DOLAR

32,5547

0.11%
EURO

35,0202

-0.08%
ALTIN(gr)

2.439,07

0,14%
BİST 100

%
Borsa Devlerinden SASA PPOLYESTER’Den 150 Milyon Dolarlık Yatırım Kararı!  
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsa Devlerinden SASA PPOLYESTER’Den 150 Milyon Dolarlık Yatırım Kararı!  

Borsa Devlerinden SASA PPOLYESTER’Den 150 Milyon Dolarlık Yatırım Kararı!  

Hisseleri Borsa İstanbul'da alınıp satılan Sasa Polyester şirketi, milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Peki yatırım tutarı ne kadar? Detaylar haberimizde...     Borsa İstanbul'un devlerinden Sasa Polyester, milyon dolarlık yatırım kararı aldı ve bu konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Borsa Devlerinden SASA PPOLYESTER’Den 150 Milyon Dolarlık Yatırım Kararı!  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Yatırım bedeli 150 milyon dolar olan, yıllık 350. 000 ton kapasitesine sahip ped cipsi, şişe cipsi, tekstil cipsi üretim İşletmesi yatırım kararı alınmış olup bu yatırımın 2024 senesinin ikinci yarısından itibaren devreye alınması hedeflerimiz arasındadır. Gerçekleştireceğimiz bu yatırımın, yıllık ciromuza katkısı ise bugünün rakamları ile 500 milyon dolar civarında olacaktır. “Denildi.

 SASA Polyester Hakkında

Filament iplik, Elyaf, polyester bazlı polimerler ile özel polimerler ve ara mamullerde dünyanın en önde gelen üretici firmalarından biridir. İşlem yaptığı piyasadaki liderlik sorumluluğu ile, güçlü mirasını ve inovasyon kültürünü çok yüksek üretim kapasitesi ile harmanlamayı başaran Sasa Polyester, üretim ve dağıtım aşamalarından tasarıma kadar pek çok süreci başarılı bir şekilde yönetiyor.

 Polyester piyasasındaki imalatına 1966 senesinde başlayan Sasa Polyester, kurulduğu günden itibaren aralıksız bir şekilde yatırımlarıyla hızlı bir şekilde büyüme sürecini devam ettirdi. Polyester piyasasındaki öncülüğünü devam ettirmek ve bu pozisyonunu daha da güçlü bir hale getirmek amacıyla 2000 senesinde dünya kimya devi Dupont ile joint venture tarzı bir ortaklık gerçekleştirdiği ve DUPONTSA adını aldı.

 Sasa Polyester, 2004 senesinde Sabancı Holding’in Dupont hisselerini satın almasıyla beraber Dupontsa adı, ADVANSA olarak değiştirilmiştir. Grubun Türkiye organizasyonun ismi ise 2005 senesinde ADVANSA Sasa Polyester sanayi anonim şirketi oldu. 2011 senesinde ise Sabancı Holding’in Advansa’ya ait olan bütün hisselerini satın aldı ve 2011 senesinin eylül ayı içerisinde Advansa Sasa olan adını Sasa olarak değiştirdi.

 2015 senesinin 30 Nisan itibariyle Sabancı Holding hisseleri, Erdemoğlu Holding tarafından satın alınmıştır ve ortaklık yapısı ise %51 Erdemoğlu Holding, %49 halka arz edilmiş şekilde işlem görüyor.

 2015 senesinin ağustos ayına gelindiğinde ise tamamlanan zorunlu pay alım süreci neticesinde, Erdemoğlu Holding anonim şirketinin Sasa Polyester sanayi anonim şirketinde sahip olmuş olduğu bütün hisse oranlarının toplamı %84,80’e ulaşmıştır.

 Sasa Polyester, bünyesinde Nobel, ICI ile Dupont teknolojilerini barındırıyor. 4.500’e yakın nitelikli çalışanı ile yüksek kapasiteli öncü üretim ekipmanları ve 2002 senesinde kurulan ar-ge merkezi ile çok kuvvetli bir teknik altyapıya sahiptir.

Sasa’nın, Adana’da entegre üretim tesislerinin bulunduğu 1.250.000 metrekarelik alan üzerinde bulunan merkez işyeri ile İskenderun’da kendine ait ham madde depolama tesisleri bulunuyor.

 SASA Polyester Bilanço Detayları

 3. çeyrek ile ilgili bilanço ayrıntılarına göre SASA POLYESTER, satışlarını 2020 senesinin aynı dönemine göre 3 kat kadar artırarak 9 milyar TL seviyesine yükseltmeyİ başardı.

Benzer bir şekilde brüt karlılık oranında ise 3 kat artış meydana gelerek 1,857 milyar TL seviyesine yükselirken, fabrika artışında ise 2020 senesinin üçüncü çeyreğine göre 3 kat daha arttı.

Net karlılık oranı ile ilgili SASA POLYESTER rekor kırdı ve 2020 senesinin üçüncü çeyreğinde 54 milyon tl’lik zarardan bu senenin aynı döneminde ise 1.4 milyar TL kar oranına geçiş yapmayı başarmıştır. Net karlılık oranındaki artış oranı ise %100 seviyesinde gerçekleşmiştir. Söz konusu öz kaynaklarda ise 500 milyonluk bir artış olması ise Sasa Polyester şirketinin finansal durumunun ne kadar güçlendiğini bir göstergesidir. Diğer taraftan duran varlıklarda da meydana gelen yaklaşık 2 milyarlık artış dikkatlerden kaçmadı. Bu durum, şirketin yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğinin bir göstergesidir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP