Dolar 10 TL’yi Aşınca Gözler O’na Çevrildi, Bakın Türkiye Hangi Kur Rejimini Uyguluyormuş!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar 10 TL’yi Aşınca Gözler O’na Çevrildi, Bakın Türkiye Hangi Kur Rejimini Uyguluyormuş!

Dolar 10 TL’yi Aşınca Gözler O’na Çevrildi, Bakın Türkiye Hangi Kur Rejimini Uyguluyormuş!

Dün akşam saatlerinden itibaren dolar kurunun 10 TL'yi aşmasından sonra gözler Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a çevrildi. Elvan, döviz kuruna yönelik son zamanlarda yapılan hükümetin ihracatı desteklemek amacı ile, yüksek döviz kuru Hedeflediğine yönelik yorumların doğru olmadığına değindi. Türkiye, dalgalı kur rejimi uygulamaktadır. Bu kurun ise değeri de piyasada belirlenir dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Dolar 10 TL’yi Aşınca Gözler O’na Çevrildi, Bakın Türkiye Hangi Kur Rejimini Uyguluyormuş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Elvan,  Türkiye ekonomisinin 2021 yılını 9’un üzerinde bir büyüme ile kapatacağını söyledi

Alınan bir son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’de dalgalı kur rejiminin uygulandığının altını çizerek,

“Döviz kuruna ilişkin Son zamanlarda yapılan hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediği ne günlük yorumları doğru değil. Kurun değeri de piyasada belirlenir”

Dedi.

 Küresel Gelişmeler, Finansal Piyasalarda Dalgalanmaya Sebep Oldu

 Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyonunda bir sunum gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,

“Son 2 aydır, küresel gelişmelerin de etkisiyle finansal piyasalarda dalgalanmalar meydana geldi. Piyasa faizlerinde, varlık fiyatlarında, döviz kurunda ve beklentilerde meydana gelen hareketliliğin farkındayız. Tüm bu unsurlar, entegre bir biçimde enflasyon görünümünü şekillendiriyor. Dolayısıyla burada, hiçbir ilgili dinamiğin göz ardı edilemeyeceği kanaatindeyim. Küresel konjonktür ve yurtiçi enflasyonun seyri temkinli olmayı gerektiriyor.”

 Dedi.

 Bakan Elvan: 125 Milyar TL’lik Kamu Gelirinden Vazgeçtik

 Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, vergi ayarlamalarını enflasyon rakamları üzerinde oluşturmuş olduğu etkiye de değinerek,

“Yapılan indirim ve fiyat ayarlamalarının TÜFE’yi düşürücü etkisi yaklaşık 5,3 puan olurken, bu uygulamalar sonucunda 125 milyar TL’lik kamu gelirinden vazgeçtik.”

  Dedi.

2021’i, %9’un Üzerinde Büyüme İle Kapatacağız

 Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,

“2021 senesinde büyümenin dengeli bir görünüm bile % 9’un üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Büyümenin en az %65’i yatırımlar ve net dış talep ile desteklenecek”

Dedi.

 Konuya yönelik Lütfi Elvan, Şu İfadeleri Kullandı:

“Küresel ölçekte ciddi bir sorun olan tarımsal ürün fiyatlarındaki artışlar da yakından takip ediyor, gerekli adımları atıyoruz. Gelir politikalarımızda yatırımları, katma değerli üretimi, ihracatı ve yurtiçi tasarrufları ile nitelikli istihdamı destekliyoruz. Yapılandırma kanunundan faydalanmak üzere 5,9 milyon mükellefimiz başvuruda bulundu. 155 milyar TL toplam alacak yapılandırıldı. Yapılandırma Kanunu bağlamında 1 Kasım 2021 tarihi itibariyle yaklaşık 46,2 milyar TL tahsilat gerçekleştirildi. Piyasa koşullarına bağlı olmakla beraber önümüzdeki sene ( 2022) yurtiçinde döviz cinsi borçlanma yapmayı planlamıyoruz.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP