DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Çalışmayan ev hanımı kadınlara aylık 3500 TL müjdesi geldi! Yarın banka hesaplarını kontrol edin!
  • Finans 365
  • Finans
  • Çalışmayan ev hanımı kadınlara aylık 3500 TL müjdesi geldi! Yarın banka hesaplarını kontrol edin!

Çalışmayan ev hanımı kadınlara aylık 3500 TL müjdesi geldi! Yarın banka hesaplarını kontrol edin!

ABONE OL
3 Kasım 2022 08:59
Çalışmayan ev hanımı kadınlara aylık 3500 TL müjdesi geldi! Yarın banka hesaplarını kontrol edin!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yarın banka hesaplarını kontrol edin! Çalışmayan ev hanımı kadınlara aylık 3500 TL müjdesi geldi! Normal şartlarda bir kişinin emekli olup aylık alabilmesi için bir kurumda gerekli sürelerde çalışmış olması gerekiyor. Burada en önemli husus sigortanın yatırılmasıdır. Prim ödemeleri kişinin emekliliğinin belirlenmesinde etken durumdadır. İsteğe bağlı düzenlemeyle çalışmayan hanımlar da ödeme yaparak emeklilik hakkından faydalanabilir. Kimlerin bu düzenlemeden yararlanacağı ise bazı şartlarla belirlendi. Bu belirlenen şartlara sizin uygun olup olmadığınıza bakarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Çalışmayan Kadınlar İçin Emeklilik Sistemi

Yapılan çalışmalarla birlikte artık daha önce çalışmamış olsa da kadınlar emekliliğin tadını çıkarabilecek. Bireysel emeklilik kapsamında emekli olup aylık alınabilse de sağlık hizmetlerinden yararlanmanın mümkün olmadığını söylemek doğru olur. Başvurular ise e-devlet sitesi üzerinden yapılabilmektedir.

Ev hanımlarının yanı sıra bu sistemi öğrenciler ve diğer çalışmayanlar da kullanabilir. Burada iki formül önem kazanıyor.
İlk formül kişinin prim ödemesi esasına dayanıyor. Ev ortamında üretim yapıp bunları satan kişilere ayrıca sigorta için kolaylık sunuluyor.

Kadınların bu planı gerçekleştirmesi için SGK kapsamında başvuru yapmaları önemlidir. İsteğe Bağlı Sigorta olarak geçen sistemle kişi 4B Bağkur emekli olacaktır. SSK’sı olanlara kıyasla daha fazla bir prim ödemesi olacaktır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP