Son dakika: Vatandaşlara yılbaşından önce 850 TL verilecek: İşte e devlet başvurusu ekranı

Son dakika: Vatandaşlara yılbaşından önce 850 TL verilecek: İşte e devlet başvurusu ekranı

ABONE OL
24 Aralık 2022 15:23
Son dakika: Vatandaşlara yılbaşından önce 850 TL verilecek: İşte e devlet başvurusu ekranı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yılbaşına az bir süre kala sosyal yardımlarda tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında sene başından evvel dar gelirlilere yılbaşı ikramiyesi gibi destek ödemesi verileceğini açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: “Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır” şeklinde konuştu. Geliri düşük olan kişilere daha çok destek ödemesi yapılacak. Eve giren paranın vatandaş sayısına bölünmesi neticesi ödemeler yapılacak.

Başvuru Şartları 

-Türk vatandaşı olması,

-Mavi Kart sahibi olmaması,

-Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

-18 yaşından küçük olmaması,

-Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması,

-Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

-Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

Başvuru Ekranı

Söz hususu destek ödemesine müracaatlar internet üstünden alınıyor. Başvuru yapacak kişilerin e devlet kapısı üstünden müracaatını yapması gerekir. E Devlet sayfasına gidin. Turkiye.gov.tr adresine gittikten sonra yukarıdaki gibi sosyal yardım müracaat hizmeti alanına tıklayın.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP