Yeni yılda 0,70 faizli ve 24 ay geri ödemesiz konut kredisi müjdesi! Beklenti arttı! O tarihte…
  • Finans 365
  • Kredi
  • Yeni yılda 0,70 faizli ve 24 ay geri ödemesiz konut kredisi müjdesi! Beklenti arttı! O tarihte…

Yeni yılda 0,70 faizli ve 24 ay geri ödemesiz konut kredisi müjdesi! Beklenti arttı! O tarihte…

ABONE OL
2 Ocak 2023 09:58
Yeni yılda 0,70 faizli ve 24 ay geri ödemesiz konut kredisi müjdesi! Beklenti arttı! O tarihte…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin konut sektörünü canlandırmaya dönük “gerçek mortgage” hazırlıklarının varlığı hakkında açıklaması sonrasında gözler bankalara çevrilmiş durumda. Kerem Nükte Gayrimenkul Ankara Direktörü Muhammet Dinç, ev fiyatlarının son zamanlarda ciddi miktarda arttığını söyleyerek, “Gayrimenkul sektörü bağlamında 2022 senesi dinamik bir sene oldu. Ekonomik belirsizlikler, girdi maliyetlerindeki artışlar, arz problemleri sektörde çalkantılara sebep oldu.” dedi.

Bu bağlamda Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin açıklamalarının umut verici bulduğunu söyleyen Dinç, sektörün ve kişilerin 2023 senesinde bu hayalleri yapmak adına büyük bir beklentiye girdiğini ortaya koydu.

Yeni Yılda 0,70 Faizli Ve 24 Ay Geri Ödemesiz Konut Kredisi

Muhammet Dinç, bunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı çalışmalar sonucu vatandaşta ve sektör temsilcilerinde büyük bir heyecan oluştu, gelecek yıla ilişkin beklentiler arttı. Projenin ocak ayı içinde hayata geçmesi ümit ediliyor. Saha çalışmalarında da gözlemlediğimiz kadarıyla konut sahibi olmayanlara öncelik verilmesi yönünde bir beklenti var. Aynı zamanda yeni alınan konutların belirli bir süre satılmaması şartının da getirilmesi talebi dikkat çekiyor. Bankaların kullandıracağı kredilerin yüzde 0,70’in altında olacağı ve bunun geri ödemesinin de 15 yıla yayılması isteniyor. Ödeme takvimi konusundaki bir diğer talep ise geri ödemelerin 1 veya 2 yıl sonra başlaması yönünde. Uygulamanın orta gelir grubundaki vatandaşların alabileceği konutlarda geçerli olacağına yönelik de bir beklenti oluşmuş durumunda.”

Dinç, konut finansmanına sağlanacak destek için hükümetin yaptığı çalışmalara ilişkin de haberler çıktığını dile getirdi, Hazine ve Maliye Bakanlığının konut projesiyle fiyat artışlarının önüne geçmek için hazırlık yaptığına işaret etti.

Vatandaşa ve sektör temsilcilerine uyarıda bulunan Dinç, “İyi niyetle hayata geçirilmesi beklenen konut projesini manipüle etmek isteyenler olacaktır. Vatandaşlarımızın uyanık olması gerekir. Fahiş fiyat artışlarına da müsaade edilmemelidir. Burada önemli olan gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşları konut sahibi yapabilmek olmalıdır.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP