DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
İlk aracını alana ÖTV indirimi geldi mi? Bu sene araç fiyatları ne olur? Araba fiyatı düşecek mi, yükselecek mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • İlk aracını alana ÖTV indirimi geldi mi? Bu sene araç fiyatları ne olur? Araba fiyatı düşecek mi, yükselecek mi?

İlk aracını alana ÖTV indirimi geldi mi? Bu sene araç fiyatları ne olur? Araba fiyatı düşecek mi, yükselecek mi?

ABONE OL
6 Ocak 2023 16:45
İlk aracını alana ÖTV indirimi geldi mi? Bu sene araç fiyatları ne olur? Araba fiyatı düşecek mi, yükselecek mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu sene araç fiyatları ne olur? Araba fiyatı düşecek mi, yükselecek mi? İlk aracını alana ÖTV indirimi geldi mi? Araç fiyatlarında ilk olarak pandemi döneminde ülkelerin sınırlarını kapatması ve uçuş yasaklarının getirilmesi ile tedarik zinciri kırılmış oldu. Bu dönemin ardınsan ise genel sokağa çıkma yasağı nedeniyle araba üretim fabrikaların uzun süre kapalı kalmasıyla sektör üretim konusunda büyük yara almıştır. Hastalığın yayılması ile toplu ulaşımından uzaklaşan kişilerin kendi araçlarını almaya yönelmesi ile talebin de aynı zamanda artması ile araç fiyatları zam yağmuruna tutulmuştu.

İlk Aracını Alana ÖTV İndirimi Geldi Mi?

İşte tüm bu dönemlerin atlatılmasının ardından araç alma konusunda istekli bulunan kişilerde özellikle de ilk kez araç alacaklar için büyük bir beklenti oluştu. Bu beklentide yükselen fiyatlar göz önünde bulundurulurken ilk kez araç sahibi olacak kişiler için de ÖTV indirimi yapılması düşünülüyor. İlk arabasını satın almak ve  5 sene boyunca satmama sözü vermek şartı ile araba sahibi olmak isteyen kişilere ÖTV’siz araç alma fırsatı sunulacağı iddiası yayılmaya başladı. Bu haber kamuoyunda yoğun ilgi görürken fiyatlarda indirim beklentisi oluşturmuştu. Bu indirimin yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir açıklama bulunmuyor.

Bu Sene Araç Fiyatları Ne Olur? Araba Fiyatı Düşecek Mi, Yükselecek Mi?

Araba sahibi olmak istiyorum diyen vatandaşlar bağlamında sektörden ilk açıklama geldi. Araba alabilmek isteyen vatandaşlar bağlamında oluşturulan son dakika açıklaması Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği ODMD Genel Sekreteri Hayri Erce bağlamında yapıldı. Erce yapmış bulunduğu açıklamasında “Araba fiyatlarının ne olacağını 3 değişken belirliyor. Bunlardan birinci kur hareketleri. Kurlar artarsa otomobil fiyatları artıyor. Genellikle euro kuru araba fiyatlarının belirlenmesinde tesirli oluyor.

Erce 2023 senesinde ÖTV indirimi gelse veya sabit tutulsa dahi enflasyon, döviz kuru ve otomobillere eklenen yeni özellikler sebebi ile sıfır otomobil fiyatlarına indirim beklenmediğini, zam beklentisinin daha ağır bastığını açıkladı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP