2023 Engelli Aylığı Ne Kadar Oldu? Engelli Aylığı Başvuru Şartları

2023 Engelli Aylığı Ne Kadar Oldu? Engelli Aylığı Başvuru Şartları

ABONE OL
10 Ocak 2023 20:39
2023 Engelli Aylığı Ne Kadar Oldu? Engelli Aylığı Başvuru Şartları
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret zammı sonrasında vatandaşlar engelli aylıklarını araştırmaya başladı. Engelli aylıkları güncel zamla hak sahiplerine yatırılacak.
Engelli aylığı ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında asgari ücreti açıkladı. 8.506 TL olan asgari ücret zammından sonra engelli aylığında da oranlar değişti. Engelli aylığı da yeni asgari ücret ile beraber yükselişe geçiyor. Yüzde 40-69 oranında engelliler 1.738 TL alacak. Yüzde 70 ve üzeri oranında engelliler ise 2 bin 609 TL’ye destek alacak.

Engelli Aylığı Başvuru Şartları

Annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklarla beraber %40 ve üzeri engelli olan kişiler şu şartlarda muhtaçlık aylığı bağlanıyor;

· Sosyal güvencesi bulunmayanlar

· Herhangi bir geliri olmayanlar,

· Mahkeme kararı ile bakıma alınmayanlar,

· Taşınır mal varlığı olmayanlar engelli aylığından yararlanabilir.

Engelli maaşları 1 Ocak 2023’ten itibaren yükselişe geçiyor. Asgari ücret zammıyla beraber artış gösterecek kalemlerden bir tanesi de engelli maaşıdır. Asgari ücret yüzde 55’lik artış yaşadı. Bu artış sonrasında maaşlar 8.500 TL oldu. Bakanlık tarafından engelli bireylere ve engelli yakınlarına aylık destek veriliyor. Engellilik oranlarına göre sizde bu destekten yararlanabilirsiniz. Yazımızda yer alan şartları karşılıyorsanız engelli yardımcı başvurusu yapabilirsiniz. Kurum gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sizlere gerekli yardım desteğini verecektir. Yapılan zam sonrasında yardım paralarında da ciddi bir yükseliş meydana geldi.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP