E-Devlet Üzerinden Çeyiz Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet Üzerinden Çeyiz Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

ABONE OL
17 Ocak 2023 19:35
E-Devlet Üzerinden Çeyiz Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

E – Devlet’te çeyiz parası sorgulamak için yapılması gereken ilk şey sisteme girip, çeyiz parası sorgulama kısmına tıklamak olarak belirtilmektedir.
Çeyiz parası için yapılan başvuruların ikamet edilen bölgede bulunan Sosyal Güvenlik Kurumları’na gerçekleştirildiği bilinmektedir. Söz konusu bu başvurularda ise kimlik kartı, evlenme cüzdanının gerekli olduğu karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra evlenmiş bireylerin çeyiz parası alabilmeleri için evlendikten 5 yıl içerisinde bu başvuruyu gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Sizler de ilgili kuruma gerekli olan belgeler ile birlikte başvuru yapabilir ve çeyiz parası alabilirsiniz.

E-Devlet Çeyiz Parası

Bireylerin çeyiz parasını sorgulamak için E – Devlet’e giriş yapmaları gerektiği bilinmektedir. Bunun için en önemli adım ise bir E – Devlet şifresi edinmek olarak karşımıza çıkmaktadır. PTT şubelerinden kolay bir şekilde edinilebilen söz konusu şifreler alındıktan sonra sisteme giriş yapılabilmektedir.

Daha sonrasında ise sistem içerisinde e – hizmetler seçeneği bulunmalı ve o kısma tıklanmalıdır. E – hizmetler sekmesi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu menüsüne giriş gerçekleştirilmektedir. Aslında bu kısım ilgili sorgulamanın yapılacağı yer olarak bilinmektedir.

Seçenekler arasından bulunan çeyiz parası sorgulama sekmesi açılmalıdır. İşte bu kısım içerisinde bireyin çeyiz parası kazanıp kazanmadığı ve kazanma durumunda yapması gereken tüm detaylı adımlar açıklanmaktadır. Böylelikle çeyiz parasını alabilme işlemi kolay bir şekilde E – Devlet’ten takip edilebilmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP