Az Önce Açıklandı! 16.300 TL’den Fazla Geri Ödemesiz Para Veriliyor! E-devlet’ten Hemen Kontrol Edin!

Az Önce Açıklandı! 16.300 TL’den Fazla Geri Ödemesiz Para Veriliyor! E-devlet’ten Hemen Kontrol Edin!

ABONE OL
4 Şubat 2023 23:19
Az Önce Açıklandı! 16.300 TL’den Fazla Geri Ödemesiz Para Veriliyor! E-devlet’ten Hemen Kontrol Edin!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 senesi itibari ile enflasyon oranları ve asgari ücrete oluşturulan zam ardından devlet yardımlarına da zam geldi. Yardım şartlarını taşıyan her vatandaş en az 16.300 TL yardım ücreti alabilecek. Ödemeler İŞKUR ve SSK kurumları bağlamında yapılacak. Geri ödemesiz bir şekilde yapılacak ödeme için son derece kolay bir müracaat tekniği bulunuyor. Böylece 16.300 TL’den fazla miktarda bir destek almanız da olası oluyor!

Doğum yardımında kişilerin yardım ücretleri maaşları üzerinden hesaplanacak olup 112 gün üzerinden verilecek. Hem de bu yardımın tamamıyla geri ödemesiz olacağı remi açıklama ile duyuruldu. Genel olarak bu yardımlar ise şu şekildedir. Çocuk parası, doğum yardımı, süt ya da emzirme parası, kreş parası ve son olarak da yarım günlük iş parası.

Yardım Miktarları Nasıl Öğrenilir?

Yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar yardım şartlarını ve müracaatlarını e-devlet üzerinden yapacaklar. İlk olarak tespit edilen şifre ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Sonrasında arama seksiyonuna SSK yardım müracaat yazıp sorgulatmaları gerekiyor.
Arama neticesinde karşınıza çıkan adreste ki formu dikkatli ve kusursuz bir şekilde doldurup müracaat yapabilirisiniz. Bu işlemin sonrasında müracaatlarının kabul edilmesi halinde alınacak yardım parasını da öğrenebilirsiniz. Başvurular genel olarak 15 ile 30 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Yardım Parası Nereden Alınacak?

Aktif olarak SSK üzerinden çalışan kadınlar, ilk doğumda 2 ay yarım gün çalışarak tam maaş alabilmektedir. İkinci doğumda ise 4 ay ve ileri doğumlarda ise 6 ay yarım gün çalışmaları gerekmektedir. Engelli çocuğu olan kadınlar amacıyla ise bu vakit 12 ay olarak belirlendi.

Çoğul gebelikte ise hal biraz farklılık göstermektedir. Çoğul gebelikte bundan sonra ek olarak 30 gün eklenecek. Bu annenin maaşının yarısını işveren yarısını da İŞKUR ödeyecek. Hem de maaşlarda rastgele bir şekilde damga vergi kesintisi de olmayacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP