DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Aile Bakanlığı Vatandaşın Yanında Olmaya Devam Ediyor! Tam Tamına 1250 TL Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Aile Bakanlığı Vatandaşın Yanında Olmaya Devam Ediyor! Tam Tamına 1250 TL Ödeme Yapılacak

Aile Bakanlığı Vatandaşın Yanında Olmaya Devam Ediyor! Tam Tamına 1250 TL Ödeme Yapılacak

ABONE OL
23 Şubat 2023 23:11
Aile Bakanlığı Vatandaşın Yanında Olmaya Devam Ediyor! Tam Tamına 1250 TL Ödeme Yapılacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile Bakanlığı Vatandaşın Yanında Olmaya Devam Ediyor! Tam Tamına 1250 TL Ödeme Yapılacak! Başvurudan Sonra 10 Gün İçinde Hesabınızda!

Paraya ihtiyacı olan milyonlarca insanı sevindirecek güzel haberler geldi. Mart ayında 1250 TL nakit yardım yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlar sunmaya devam ediyor. Her ay binlerce liralık destek ödemeleri sayesinde milyonlarca insan hayatını daha kolay yönetme fırsatı buluyor. Bakanlık ayrıca gerekli şartları sağlayanlara düzenli olarak destek sağlıyor. Bu destekleri alabilmek için bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmak veya e-Devlet üzerinden başvuru yapmak gerekiyor.

Mart ayında sosyal yardım ödemesi almak isteyenler için açıklamalar yapıldı. Aile Bakanlığı yardım başvuru ekranı sonunda açıldı. Başvurularını en kısa sürede yapan kişiler, 1 Mart’tan itibaren paralarını almaya başlayacak.

Mart Ayı İçin Yapılacak Sosyal Yardım Başvuruları Sonunda Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen aylık sosyal yardım ödemeleri için henüz başvuruda bulunmayanlar için genelge yayınlandı. Mart ayında 4 milyondan fazla hane daha fazla sosyal yardım almaya devam edecek. Bu nedenle başvurmak isteyen kişiler için hala 6 günlük bir zaman var. Bu süre içinde başvurularını yapan kişiler, 1 Mart’ta yardım ödemelerini almaya hak kazanacak. Yardım, Aile Destek paketi ödemeleri parametreleri dahilinde 850 TL ile 1250 TL arasında değişecek.

Kimler Ne Kadar Destek Ödemesi Alıyor?

Hane halkının kişi başına düşen gelirine bağlı olarak Türkiye’de farklı aile yardımı ödemeleri yapılmaktadır. Gelir durumuna göre aşağıdaki ödemeler yapılmalıdır. Bunlar:

450 TL ve altında kazananlar 1.250 TL,

450 TL’den fazla ve 911,15 TL’den daha az kazananlara 1.100 TL

911,15 TL ile 1372,30 TL arası kazananlara 950 TL

1372,30 TL üstü, 1833,45 TL altı kazananlara ise 850 TL olarak ödeme yapılacak.

Aile Destek Yardımı İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile Bakanlığı’nın yeni yardım programı olan aile destek yardımına e-devlet, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile başvurabilirsiniz. Yardım başvurusunda bulunabilmek için e-devlet hesabınıza giriş yaparken T.C Kimlik numaranız ve şifrenizi kullanmanız gerekmektedir. Formu düzgün bir şekilde doldurduktan sonra onay için gönderebilirsiniz. Aile Bakanlığı Aile Sosyal Yardımlarından yararlanabilmek için hanedeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin en az üçte biri olması gerektiğini unutmayın.

Aile Bakanlığı 7500 TL Kış Yardımı Yapıyor

Aile İşleri Bakanlığı, kış boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yardım sağlayacak. Kış yardımı PTT aracılığıyla toplam 7500 TL olarak ödenecektir. E-devlet, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların hemen başvurmasını sağlar. Bakanlık sosyal yardımlar çerçevesinde çok sayıda yeni destek sunuyor. Kış aylarında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için geçerli olacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılında ihtiyaç sahibi ailelere birçok yardımda bulunacak. Başvuru yapan aileler, ihtiyaç duyduklarını göstermeleri halinde 7 bin 500 lira kış yardımı alacak. Bunun için hemen başvurabilirsiniz.

Başvuru Ekranı Açıldı

Sadece Aile Bakanlığı’ndan Sosyal Yardım ödemesi almaya hak kazananlar başvuru yapabilir. Ödemeler, online başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmasından sonra ihtiyaç sahiplerine yapılır. Hak sahibi vatandaşlara 7500 TL kış yardımı yapılıyor.

Kimler Kış Yardımından Yararlanabilir?

Kış yardımına hak kazanabilmek için önce bir başvuru yapılmalıdır. Aile Bakanlığı bu yardımı sadece ihtiyaç sahibi ailelerin alacağını açıkladı. Geliri asgari ücretin üçte birinden az olan aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek veya E-Devlet üzerinden online form doldurarak başvurularını tamamlayabilir. Aile Bakanlığı’ndan kış desteği ödemeleri sadece kış aylarında ve bir defaya mahsus yapılır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP