DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
İşsiz Birine Kredi Verilir Mi? Hangi Bankalar Kredi Verir?

İşsiz Birine Kredi Verilir Mi? Hangi Bankalar Kredi Verir?

ABONE OL
25 Şubat 2023 12:06
İşsiz Birine Kredi Verilir Mi? Hangi Bankalar Kredi Verir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İşsiz bir bireye kredi verilmesi, bankaların kredi verme politikaları ve müşteri profillerine bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, işsiz olan kişilere kredi verilmesi oldukça zordur. Çünkü bankaların kredi verirken en önemli kriteri, müşterinin gelir durumudur. İşsiz olan bir kişinin ise geliri bulunmaz ve bu nedenle de bankalar için kredi geri ödeme güvencesi zayıftır.

Buna rağmen bazı bankalar, işsiz kişilere kredi imkanı sunabilmektedir. Ancak bu bankaların sundukları kredi seçenekleri, işsizlik durumuna özgü bazı şartlar ve koşullar içerebilir. Örneğin, işsiz kredi başvurularında, kredi miktarları genellikle daha düşük tutarlarla sınırlandırılır ve geri ödeme süreleri kısaltılabilir. İşsiz kredi seçenekleri sunan bazı bankalar arasında İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Vakıfbank ve Halkbank gibi bankalar yer almaktadır.

İşsizler Krediyi Nasıl Alır?

İşsiz insanlar gelir beyan edemediği için kredi alırken sorun yaşayabilirler. Çünkü, bankalar işsiz kişilere gelir beyanı olmadığı kredi vermek istemezler. Fakat her banka böyle yapmıyor. Bazı bankalar bu duruma rağmen işsizlere kredi desteği verebiliyor. Acil ihtiyaçlarını karşılamak isteyen insanlar işsiz olmalarına rağmen kredi çekebiliyor.

Bunun yanında bazı bankalar kredi notu belirli bir seviyede olanlara da bankalar çeşitli imkanlar sunuyor. Bankalar bu imkanı, işsiz yani maaşı olmayanlara sunuyor. Bu da kredi ihtiyacı bulunan işsizlerin kredi desteği almasına olanak sağlıyor. Bankalar bu konuda birbirinden farklı düzenlemeleri mevcuttur. Bu noktada işsizlere kredi destekleri hakkında bilgi almak için ilgili bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Ayrıca, bankaların müşteri temsilcilerinden bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP