SGK az önce açıkladı! Beklenen duyuru yapıldı! O şartları sağlayanlara dev müjde: Aylık 3.000 TL para verilecek
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • SGK az önce açıkladı! Beklenen duyuru yapıldı! O şartları sağlayanlara dev müjde: Aylık 3.000 TL para verilecek

SGK az önce açıkladı! Beklenen duyuru yapıldı! O şartları sağlayanlara dev müjde: Aylık 3.000 TL para verilecek

ABONE OL
1 Mart 2023 09:29
SGK az önce açıkladı! Beklenen duyuru yapıldı! O şartları sağlayanlara dev müjde: Aylık 3.000 TL para verilecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlete borçlanan vatandaşların vergi iadesi ya da vergi indirimleri doğrultusunda askerlik ve doğum borçlanmaları için destek de sağlanmakta. SGK üzerinden borçlanmaları kullanarak gereken, istenen şartları sağlayan kadın, erkek bütün vatandaşların erken emeklilikten yararlanabileceği imkânların sağlandığını müjdeledi. Bunun için emekliliği yaklaşmış olanlar veya yaşının dolmasını bekleyenler SGK’ya başvurarak kendileri ile ilgili durumları gözden geçirebilirler. Herhangi bir borçlanma veya bir kesinti söz konusu olacaksa bunların yapılmasını sağlamalı. Böylece ödemelerde çok daha büyük kolaylık sağlanmış olacaktır.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapılan açıklamaya göre, son 3 yıl içerisinde en az 600 gün primi olan ve depremde işsiz kalan vatandaşlarımızın işsizlik maaşından yararlanabileceği ifade edildi. Ayrıca açıklamada, vatandaşların işsizlik maaşı alabilmeleri için birtakım şartları taşımaları gerektiği vurgulandı.

600-899 gün arasında prim gün sayısına sahip olan vatandaşlarımızın 6 ay boyunca işsizlik maaşı alabilecekleri, 900 ila 1079 gün arasında prim gün sayısına sahip olanların 8 ay boyunca işsizlik maaşı alabilecekleri belirtildi. 1080 gün ve üzerinde prim gün sayısı olan vatandaşlarımız ise 10 aya kadar işsizlik maaşı ödemelerinden faydalanabilecekler.

Ayrıca yapılan açıklamada, işsizlik maaşı almak için gerekli olan diğer şartlar hakkında da bilgi verildi. Vatandaşlarımızın, işlerini kaybetme nedeninin kendi istekleri dışında gerçekleşmiş olması ve işsizlik ödeneği süresince iş arayışında bulunmaları gerektiği ifade edildi.

Bu kapsamda, şartları taşıyan vatandaşlarımıza aylık en az 3 bin TL tutarında ödeme yapılacağı ve ödemelerin belirli süreler boyunca devam edeceği açıklandı. Bu yardımın, depremzedelerimizin yanında olduğumuzun bir göstergesi olduğunu belirtmek gerekir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP