DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Kredi kartı aidatı iade tuzağı! Bir tık ile e-devlet üzerinden banka hesabı sıfırlıyorlar
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Kredi kartı aidatı iade tuzağı! Bir tık ile e-devlet üzerinden banka hesabı sıfırlıyorlar

Kredi kartı aidatı iade tuzağı! Bir tık ile e-devlet üzerinden banka hesabı sıfırlıyorlar

ABONE OL
3 Mart 2023 14:06
Kredi kartı aidatı iade tuzağı! Bir tık ile e-devlet üzerinden banka hesabı sıfırlıyorlar
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir tık ile e-devlet üzerinden banka hesabı sıfırlıyorlar. Kredi kartı aidatı iade tuzağı! Kredi kartı aidatı ödeyen kişiler dolandırıcıların hedefinde! Dolandırıcılar, kredi kartı aidatı iadesi için reklamlar vererek insanları kandırıyor ve bu sırada kişilerin tüm banka hesapları boşaltılıyor. Hesaplardan adlarına kredi çekilerek borçlandırılan mağdurların sayısı her geçen gün artarken, dolandırıcılar sosyal medya ve sahte linkler aracılığıyla daha fazla insanı tuzağına düşürüyor. Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarıyor.

Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için, sosyal medya üzerinden yapılan reklam ve mesajlara kesinlikle itibar edilmemeli, dönüş yapılmamalıdır. Tüketiciler, Tüketici Hakem Heyetleri’nde çalışan yetkililerden veya tüketici örgütlerinden ücretsiz olarak bilgi ve destek alabilirler. Kredi kartı yıllık aidat ücretlerinin iade edilmesi için bankanın müşteri hizmetleri aranabilir veya Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurulabilir. Ancak bankalar, kredi kartı kullanımından dolayı yıllık 150 TL’ye kadar kesinti yapma hakkına sahiptir.

Dolandırıcılara karşı dikkatli olmak gerektiği konusunda uyarı yapan Altay, bir kere tuzağa düşen kişilerin parasını geri almanın son derece zor olduğunu belirtiyor. Dolandırıcının yakalanması durumunda bile, kaptırılan ücretin geri alınmasının zor olduğuna dikkat çekiyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP