DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
İslam Memiş’ten deprem sonrası ev ve arsası olanlara mest eden uyarı! Peş peşe açıkladı
  • Finans 365
  • Finans
  • İslam Memiş’ten deprem sonrası ev ve arsası olanlara mest eden uyarı! Peş peşe açıkladı

İslam Memiş’ten deprem sonrası ev ve arsası olanlara mest eden uyarı! Peş peşe açıkladı

ABONE OL
5 Mart 2023 11:42
İslam Memiş’ten deprem sonrası ev ve arsası olanlara mest eden uyarı! Peş peşe açıkladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrasında, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten ev ve arsası olanlara hayati bir uyarı geldi. Memiş, Türkiye genelinde arsa fiyatlarında ciddi bir değer artışı yaşanacağını söyledi. Deprem felaketi sonrasında arsalara olan talebin arttığını belirten Memiş, herkesin müstakil bir ev yapma düşüncesiyle arazi topladığını ve bu nedenle arsa fiyatlarındaki talebin arttığını gözlemlediğini belirtti. Riskler arasına daha önce gıda enflasyonu ve ev fiyatlarındaki artışlar eklenirken, şimdi deprem felaketi nedeniyle arsa fiyatlarının artacağına dikkat çekti.

İslam Memiş, “Paranız boşa düştüyse, ev ve araba alamıyorsanız en azından arsa alın” diyerek, arazi ve arsa yatırımlarının önemini vurguladı. Memiş, Türkiye genelinde yeni imar alanları açılacağına da dikkat çekerek, bu yeni şehirlerin insanların barınma ve güvenli barınma ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.

Ancak, arsa alırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlara da değinen Memiş, belediyeye giderek tapuyu sorgulatılması gerektiğini ve su havzasına girip girmediği, imarının olup olmadığı, tarım arazisi olup olmadığı gibi konuların kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, tapu dairesinde arsanın üzerinde şerh olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini ve dolandırıcılık gibi risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

İslam Memiş Uyardı

Arsa alım satım işlemlerinin çavuş ahbap ilişkisiyle yapılmaması, kaporanın açıklamasının doğru bir şekilde yazılması ve para transferlerinin havale yoluyla yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Tüm bu önemli hususların dikkate alınması halinde, arsa yatırımlarının ciddi bir değer artışı sağlayacağı ve Türkiye genelinde en çok konuşulacak konulardan biri haline geleceği açıktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP