DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Devlet destekli araba nasıl alınır? İlk defa araba alacaklara devlet desteği olacak mı? Yanıt geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet destekli araba nasıl alınır? İlk defa araba alacaklara devlet desteği olacak mı? Yanıt geldi

Devlet destekli araba nasıl alınır? İlk defa araba alacaklara devlet desteği olacak mı? Yanıt geldi

ABONE OL
5 Mart 2023 21:14
Devlet destekli araba nasıl alınır? İlk defa araba alacaklara devlet desteği olacak mı? Yanıt geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk defa araç alacak olanlar, devlet desteğiyle araç alma imkanları hakkında birçok soru işareti taşıyor. Özellikle son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen ÖTV indirimi, tüketicilerin dikkatini çekiyor. Bu noktada, devlet destekli araç alımı yapabilmek için öncelikle yapılması gerekenleri incelemekte fayda var.

Ötv İndirimi Hakkında

ÖTV indirimi konusu, otomobil piyasasında sıklıkla tartışılan bir konudur. Sosyal medyada da sık sık gündeme gelen bu konuyla ilgili olarak Milliyet Gazetesi Otomotiv Yazarı Levent Köprülü, CNN Türk’teki bir canlı yayında açıklamalarda bulundu. Köprülü’ye göre, ÖTV indirimi yerine ÖTV düzenlemesi terimi daha doğru bir ifade olacaktır. Özellikle basamaklandırma sistemi getirilmesiyle birlikte, bu sistemin sürekli güncellenmesi gerekiyor. Ancak son 10 ay içinde herhangi bir düzenleme yapılmadı. Bu durum da, 80% altındaki üç basamağın işlevsiz hale gelmesine sebep oldu.

Tüketicilerin fiyatların düşmesi yönündeki beklentileri, ÖTV indirimi konusundaki talebi arttırmaktadır. Bugün için, küçük A sınıfı araçlar için 300 ila 400 bin TL arasında bir fiyat aralığı gözlemleniyor. C sınıfı araçlar içinse 600 bin TL’den başlayan fiyatlarla karşılaşmak mümkündür.

Devlet Destekli Araç Almak İçin Yeni Düzenlemeler

Devlet destekli araç alımı yapabilmek için, hükümet tarafından sunulan torba yasa dışındaki yeni bir teklife ihtiyaç vardır. Bu teklifte, sıfır otomobiller için dolaylı bir ÖTV indirimi planlanıyor. Teklifte, sıfır otomobiller için matrah limitinin yeniden düzenlenmesi ve daha düşük oranlarda vergilendirilmesi öngörülüyor. Ayrıca, ÖTV matrah limitinin artırılması veya sıfır otomobillerde ÖTV’nin tamamen sıfırlanması gibi birkaç alternatifli çalışma da yapılıyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP