Altın Uzmanı Hatice Kolçak dengeleri alt üst etti! O rakama işaret etti ve o tarihler için uyardı! 8-9 Mart…
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Uzmanı Hatice Kolçak dengeleri alt üst etti! O rakama işaret etti ve o tarihler için uyardı! 8-9 Mart…

Altın Uzmanı Hatice Kolçak dengeleri alt üst etti! O rakama işaret etti ve o tarihler için uyardı! 8-9 Mart…

ABONE OL
7 Mart 2023 11:21
Altın Uzmanı Hatice Kolçak dengeleri alt üst etti! O rakama işaret etti ve o tarihler için uyardı! 8-9 Mart…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

O rakama işaret etti ve o tarihler için uyardı! Altın Uzmanı Hatice Kolçak dengeleri alt üst etti! 8-9 Mart… Altın Uzmanı Hatice Kolçak, karışık bir hafta beklendiğine dair önemli uyarılarda bulundu. İçeride siyasi tarafta belirsizlikler varken, dolar kuru üstündeki baskı da devam ediyor. Borsa endeksindeki gerginlik de dikkat çekiyor. Bu yazıda, 2023 yılı Mart ayının ilk haftasında altın fiyatları için neler beklediğimize dair tahminleri sunacağız.

Borsa endeksi kritik bir eşiği geçerse, altın fiyatları yükselebilir. Borsa endeksi, 5212 seviyesinde kapanmıştı ve trend bozulmamıştı. Ancak, 5300-5350’leri kırdığımız takdirde 5400-5500’e ulaşabileceğiz. Bu durum, altın fiyatları açısından da önemli bir etkiye sahip olabilir. Borsa endeksindeki gerginlik, yatırımcıların altına yönelmesine sebep olabilir.

Powell’in konuşması dolar endeksinde hareketlilik yaratabilir. Haftanın ilk günü, Amerika’da Powell’in konuşması yapılacak. Piyasaların tamamı, Fed Başkanı Jerome Powell’ın ne konuşacağına odaklanmış durumda. Konuşmada, faizin tepe noktasını anlamaya çalışacağız. Fakat, Powell’ın şahin bir konuşma yapması, piyasalarda bir dalgalanma yaratabilir. Dolar endeksinde sert bir çıkış beklenmemekle birlikte, ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Haftanın başında 104.47 seviyesinde başlayan dolar endeksi, 105’ı geçmeyecek.

Verilerin açıklanacağı 8 Mart, önemli bir gün

8 Mart’ta, beklenen iki önemli veri açıklanacak. Bunlardan biri, Özel Tarım Dışı İstihdam (ADP) verisi. Beklenti, 195 bin kişi. Aynı gün, iş imkanlarıyla ilgili önemli bir veri olan Jolts verisi de açıklanacak. Bu iki veri, Cuma gününü belirleyecek. Aşağıya ve yukarıya yönlü beklentilerin dışındaki sonuçlar, dolar endeksinin 105’lere doğru bir deneme yapmasına sebep olabilir. Ancak, çok güçlü bir etki beklemiyoruz.

Altın yatırımı yaparken dikkatli olun

Uzman Kolçak, altın fiyatları konusunda yatırımcıları uyardı. Altın fiyatları, borsa endeksinin kritik bir eşiği geçmesine bağlı olarak yükselebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP