DOLAR

32,2572

0.03%
EURO

34,7950

0.04%
ALTIN(gr)

2.399,65

-0,38%
BİST 100

%
Ege Endüstri kaç para temettü veriyor, ne zaman verilecek? Egeen temettü zengin edecek!
  • Finans 365
  • Borsa
  • Ege Endüstri kaç para temettü veriyor, ne zaman verilecek? Egeen temettü zengin edecek!

Ege Endüstri kaç para temettü veriyor, ne zaman verilecek? Egeen temettü zengin edecek!

ABONE OL
8 Mart 2023 00:22
Ege Endüstri kaç para temettü veriyor, ne zaman verilecek? Egeen temettü zengin edecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Endüstri ve Ticaret AŞ, hissedarlarına yönelik olarak son dakika bir açıklama yaparak, temettü dağıtımı kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, %6,900’lük bir temettü dağıtımı kararı alınmıştır. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, temettü dağıtımı ile ilgili detaylar da paylaşıldı. Şirketin kar payının ödeneceği tarihler belirlenirken, payların kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı da belirtilmiştir. Ayrıca, Borsa’da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih ve borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih de açıklamada yer almıştır.

EGEEN hisse başına brüt 69 TL, net 62.10 TL temettü ödemesini 29.03.2023 tarihinde gerçekleştirecek.

Egeen, yasal kayıtlara göre 795.122.489 TL’lik net kar elde etmiştir. Hissedarlarına vereceği temettü miktarı ise son KAP’ta duyurulmuştur. Şirketin, hissedarlarına vereceği temettü miktarı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir: KAP’ta yapılan son açıklamaya göre, şirketin 2022 yılı hesap ve faaliyet dönemine ilişkin olağan genel kurul toplantısı 24.03.2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu toplantıda, aday gösterme komitesi’nin ilgili raporu ve SPK’nun onayı doğrultusunda bağımsız üye aday listesi sunulacak, diğer yönetim kurulu üyeliklerine aday olanların listesi kesinleştirilecektir.

Ege Endüstri’nin hissedarları, toplantıya katılarak oy kullanabilecekler ve kararların oybirliği ile alınması halinde, bağımsız üyelerin özgeçmişleri ve bağımsızlık beyanları da paylaşılacaktır. Egeen’in hissedarları, temettü dağıtımı kararının ardından genel kurul toplantısına katılarak, şirketin geleceği ile ilgili kararların alınmasına da katkıda bulunabilirler. Bu nedenle, hissedarlar, genel kurul toplantısına katılarak oy kullanmaları tavsiye edilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP