İslam Memiş, Polyanna olmaya gerek yok dedi! Ağzındaki baklayı çıkardı! 1 gün sonra altın fiyatları…
  • Finans 365
  • Altın
  • İslam Memiş, Polyanna olmaya gerek yok dedi! Ağzındaki baklayı çıkardı! 1 gün sonra altın fiyatları…

İslam Memiş, Polyanna olmaya gerek yok dedi! Ağzındaki baklayı çıkardı! 1 gün sonra altın fiyatları…

ABONE OL
8 Mart 2023 20:28
İslam Memiş, Polyanna olmaya gerek yok dedi! Ağzındaki baklayı çıkardı! 1 gün sonra altın fiyatları…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağzındaki baklayı çıkardı! 1 gün sonra altın fiyatları… İslam Memiş, Polyanna olmaya gerek yok dedi! Altın ve para piyasalarının önde gelen isimlerinden biri olan İslam Memiş, Mart ayının başından itibaren yükseliş trendi gösteren altın için kritik açıklamalarda bulundu. Memiş, Cuma gününe kadar önemli bir değişiklik olacağını iddia etti.

Mart ayında yükselişe geçen altına büyük bir darbe ABD Merkez Bankası’ndan (FED) geldi. FED Başkanı Powell, ABD tarihinde ilk kez para arzında eksiye düşülmesinin ardından açıklama yaparak piyasalara “yüksek faiz artışı” sinyali verdi.

Powell, enflasyonu düşürmek için faizleri yukarı çekmekten çekinmeyeceklerini ve adımlarını buna göre atacaklarını belirtti. Bu açıklamanın ardından uluslararası piyasalarda altın düşüşe geçerek, ons altın güne 1850 doların üzerinde başladı, ancak Powell’ın sözlerinden sonra 1815 dolara kadar düştü.

2022 yılında FED başta olmak üzere Avrupa Merkez Bankası ve pek çok ülkenin finans merkezleri tarafından yapılan sıkı para politikaları nedeniyle yatırımcısına kötü bir yıl yaşatan altın için Powell’ın açıklamalarından sonra “2023’te de altın yükselmeyecek mi?” korkusu oluştu.

Bu durum altına yönelecek yatırımlara ket vurdu ve İslam Memiş’in hafta başında yaptığı uyarılar tekrar gündeme geldi. Ünlü ekonomist, bu hafta ons altının 1830-1880 dolar bandında hareket edeceğini belirterek cuma günü kapanış için 1880 dolar sinyali verdi. Ayrıca gram altındaki yükselişin de ons kaynaklı olacağına dikkat çekti ve piyasanın kendini dengelediğini ve acemi yatırımcının elindeki altınları almaya yönelik tuzaklara dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

İslam Memiş, şu anda yatırım yapmak isteyen vatandaşlara yatırım tavsiyesi vermedi, ancak altının piyasanın tahmin edilebileceği en düşük seviyede olduğunu belirtti. Bundan sonra hızlı bir yükseliş beklediğini ve 2023’ün altın sahiplerinin yüzlerini güldüreceği bir yıl olacağını düşündüğünü ifade etti.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP