Çiftçiler hemen kontrol edin! Mazot gübre desteği il il ödeme takvimi! 2023 Mart mazot gübre desteği yattı mı?

Çiftçiler hemen kontrol edin! Mazot gübre desteği il il ödeme takvimi! 2023 Mart mazot gübre desteği yattı mı?

ABONE OL
10 Mart 2023 23:31
Çiftçiler hemen kontrol edin! Mazot gübre desteği il il ödeme takvimi! 2023 Mart mazot gübre desteği yattı mı?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Mart mazot gübre desteği yattı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin! Mazot gübre desteği il il ödeme takvimi! Tarım sektörü, ülkemizin en önemli sektörlerinden biridir ve milyonlarca insanın geçim kaynağıdır. Bu nedenle, tarım sektörünün desteklenmesi her zaman büyük bir önem taşır. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen deprem felaketi sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı, deprem bölgesindeki çiftçiler için mazot ve gübre desteği ödemelerini nakit olarak yapacağını açıkladı. Bu ödeme, depremden etkilenen 11 ildeki çiftçilere yapılacaktır.

Çiftçiler, Mart 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hakkında meraklı bir bekleyiş içindedir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaları da büyük bir ilgiyle takip edilmektedir. Bu açıklamalara göre, mazot ve gübre desteği ödemeleri Şubat ayının sonuna kadar gerçekleştirilecektir. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Şubat ayının son Cuma günü yaptığı açıklamada, 2 milyon 167 bin 958 üreticiye toplamda 12 milyar 508 milyon Türk Lirası gübre ve mazot desteği ödendiğini açıkladı. Bu destek ödemesi tutarının 11 şehirde etkilenen 310 bin 472 çiftçiye nakit olarak ödendiği ifade edildi.

Deprem bölgesindeki çiftçiler, mazot ve gübre desteği ödemelerini nakit olarak alabileceklerdir. Afet bölgesinde bulunmayan 70 şehirdeki çiftçilere ise ayni olarak ödeme yapılacaktır. Ekonomi yazarı Ali Ekber Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu ödemenin 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına 9 milyar 647 milyon TL olarak yatırıldığını belirtti.

Mazot ve gübre desteği ödemeleri, çiftçiler için büyük bir önem taşımaktadır. Bu desteğin nakit olarak ödenmesi, çiftçilerin nakit sıkıntısı çekmelerini önleyecektir. Bu da, tarım sektöründeki üretim faaliyetlerinin daha verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacaktır.

2023 Mart Mazot Gübre Desteği Yattı Mı?

2023 yılında mazot ve gübre desteği ödemelerinden yararlanan çiftçiler, ödemelerin hesaplarına yatıp yatmadığını merak ediyorlar. Bu çiftçiler, ödemelerin yapıp yapılmadığını online olarak kontrol edebilirler.

Mazot ve gübre desteği ödemelerinin il il ödeme takvimleri de açıklanmış durumda. 2023 Mart ayı ödemelerine dair bilgi almak isteyen çiftçiler, http://www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra arama bölümüne “mazot ve gübre desteği” yazarak sorgulama ekranına ulaşabilirler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP