DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Aile Bakanlığı Yeni Ödemeler Yapacağını duyurdu

Aile Bakanlığı Yeni Ödemeler Yapacağını duyurdu

ABONE OL
14 Mart 2023 11:27
Aile Bakanlığı Yeni Ödemeler Yapacağını duyurdu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile bakanlığı düşük gelirli aileler için birçok destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Geçim sıkıntısı yaşayan aileler için bu ödemeleri yaparak yaşamlarını kolaylaştırıyor. Aile bakanlığı düşük gelirli aileler için bazıları ödemeleri her ay düzenli bir şekilde bazıları ise tek seferlik olarak ailelere yapıyor. Bu şekilde dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve geçim sıkıntısının azaltılmasını sağlıyor. Bu sefer yapacağı ekonomik destek ödemelerinin bu düşük gelirli ailelerin öğrenciler için yapacağını bakanlık açıkladı. Bakanlık öğrenciler için yapacağı bu destek ödemelerinin ulaşım için olduğunu açıkladı. Ulaşım sıkıntısı çeken öğrenciler için bu ekonomik destek ödemelerini yaparak ulaşım problemini çözmeye hedefliyor. Bakanlık geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin bir de öğrenci ulaşım sıkıntısı eklenerek artmasını engelleme ve öğrencilerin bu problemlerini ortadan kaldırmayı düşünerek bu destek ödemeleri yapacağını duyurdu.

Bu destek ödemelerini bakanlık resmi hesapları üzerine vatandaşlara duyurarak öğrenciler için ulaşım destek ödemeleri yapacağını açıkladı. Bu ekonomik destek ödemelerinin diğer tüm detaylarını yine bakanlığın resmi internet sayfası üzerinden vatandaşlar öğrenebilme fırsatı buluyor. Bakanlık tarafından yapılacak olan yeni ekonomik destek ödemelerini de yine vatandaşlar aile Bakanlığının resmi sayfası üzerinden şimdi detaylarını rahatlıkla ulaşabilecek. Bakanlık düşük gelirli aileler için birçok destek ödemeyi yaparak sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yaptı yeni destek ödemesini öğrenciler için yapacağını duyuran bakanlık koşulları sağlayan tüm vatandaşlar için bu ödemelerin gerçekleştireceğini duyurdu. Koşulları sağlayan vatandaşların bakanlığa uygun bir şekilde başvuru yaparak bu ödemelerden yararlanma fırsatı bulacak.

Ulaşım Ödemesinden Kimler Faydalanacak? Ulaşım Ödemesi Şartları Nelerdir?

Aile bakanlığa tarafından duyurulan bu ekonomik ödemenin açıklanmasıyla birlikte vatandaşlar bu ulaşım desteğinden kimlerin faydalanabileceğini ve bu ulaşım desteğinden faydalanabilmek için nelerin gerektiğini araştırmaya başladı. Bakanlığın resmi sayfası üzerinden duyurulan bu ulaşım destek ödemesinin açıklanmasıyla birlikte vatandaşlar araştırmalar yapmaya başladı. Vatandaşların bu ekonomik destek ödemelerinden faydalanabilmeleri için öncelikle bakanlığın belirlediği koşullara uymaları gerekiyor. Bu koşullara uyan ailelerin düzgün bir şekilde başvurularını tamamlamaları halinde bu ödemelerin yapıldığı tarihte hesaplarına belirlenen tutarlar yatırılacak. Öğrencilerin okul kademesine göre bu ulaşım desteğinin miktarı da değişiyor.

Aile bakanlığı artan ulaşım maliyetleri ile birlikte öğrencilerin zorluk çektiğini bu zorluğun ortadan kaldırılması için yeni ödemeler yaparak sıkıntıları çözmeye çalışıyor. Artan maliyetleri bir de öğrencilerin ulaşım masrafları da eklenerek geçim zorluğu çeken ailelere fazlasıyla yük oluyor. Bunun farkında olan aile bakanlığı aileler için öğrencilere ulaşım ödemeleri yapıyor. Bu ulaşım ödemelerinin öğrencilerin okul kademelerine göre en yüksek 750 TL ile başladığını bakanlık açıkladı. Bakan Yanık öğrencilerin okul yaşamlarını daha rahat sürdürmeleri için bu ulaşım ödemelerini yaptığını açıkladı. Bu ödemeler için ailelerin aylık kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin 1 / 3’ünden az olması gerekiyor. Bu koşulları sağlayan ailelere bu ödemeler yapılacak.

Ulaşım Ödemesi İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Aile bakanlığı tarafından öğrencilere yapılacak olan bu ulaşım ödemesi açıklandığı andan itibaren aileler bu ulaşım ödemesinden faydalanabilmek için nasıl başvuru yapılması gerektiğini araştırıyor. Bakanlık tarafından ailelere yapılacak olan bu ulaşım destek ödemesinin koşulları uyan tüm vatandaşlara verileceği duyuruldu. Öncelikle ailelerin kişi başına düşen aylık gelirlerinin asgari ücretin 1 / 3’ünden az olması gerekiyor. Ulaşım ödemesi için bakanlığın sayfasına e devlet üzerinden giriş yapılarak bulunan başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Formu doğru bir şekilde doldurmaları gerekiyor. Başvurusu kabul olan aileler bu ödemeleri yapılacak tarihlerde alabilme imkanı bulacak.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Latife taşkın

    Nolur bu yardımdan yararlanmak istiyorum çok ihtiyacım var

  • Mehmet Akkaya

    Benim işim yok dorudürüs evim yok borcumcok işyok çocuk 3.tane.okulagidiyo.cok.madulum

  • Fehim şimsek

    Benim eşim 3 senedir hapiste Benim iki kızım var Biri 4 yaşında biri 3 yaşında Ne olursunuz bana yardımda bulunun kimsem yok Kimse bana yardım edecek kimse yok Benim evim kira kira mı Bir haftadır ödeyemiyorum Tek başınayım Kömür bitti çocuklarım küçük Bez yok ıslak mendil yok süt yok Bir de erzak yok Kimse bana çalışan yok Ne olursun bana yardımda bulunur


HIZLI YORUM YAP