DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Kredi Kartı kullanan kişiler dikkat! O paralar iade ediliyor

Kredi Kartı kullanan kişiler dikkat! O paralar iade ediliyor

ABONE OL
14 Mart 2023 13:35
Kredi Kartı kullanan kişiler dikkat! O paralar iade ediliyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı kullanan kişi sayısı her geçen gün artarken, iade için fırsatı olanlara da hatırlatmada bulunuldu. Özellikle pandemi döneminde sokağa çıkma yasakları ve zorunlu kısıtlama tedbirleri döneminde rekor sayıda kişi kredi kartı kullandı. Bankaların en büyük gelir kaynağı olan gider tahsilatları bu dönemde arttı, ancak emsal teşkil eden çok sayıda mahkeme kararına rağmen kredi kartı aidatı almakta ısrar ettiler.

Kredi kartı dosya parası olarak bilinen yıllık işletim ücreti veya yıllık kullanım ücreti, kredi kullanmak isteyen müşterilerden kredi dosya masraflarını tahsil eden bankalar tarafından kredi kartı kullanan müşterilerden rutin olarak kesilmektedir. Bankalar kredi kartı ücretlerini iade etmeye başladı çünkü birçok kişi kredi kartı ekstrelerini artık yazılı şekilde alamıyor ve bu da ekstreyi incelemelerini net bir şekilde imkansız hale getiriyor. Ekstresinden kesilen tutarı bilenler bu tutar için tek seferlik geri ödeme başvurusunda bulunabilirler.

Kredi Kartı Aidat İadesi Tam Olarak Nedir ve Nasıl Alınmaktadır?

Mahkemelerin verdiği emsal kararlara rağmen bankalar gelirlerinin en büyük bölümünü tüketicilerinden tahsil ettikleri kredi kartı aidatları, kredi başvuru giderleri gibi giderlerden kazanmaya devam ediyor. Aslında, kredi kartı işlem ücretlerinin iadeleri, tahsil edilen ancak şikayet durumunda geri verilen maliyetlerden biridir. Kredi kartı kullanıcılarının ilk işlemleri olarak bankadan aldıkları aylık ekstrelerini düzenli olarak kontrol etmeleri gerekmektedir.

Kredi kartı ekstrenizde kredi kartı ücreti, kredi kartı kullanım ücreti ya da yıllık kart ücreti var diye bir satır varsa hemen itiraz etmelisiniz. Aleyhinize yapılan ve kredi kartı ekstrenizde görünen bu kesintiye itiraz etmek için bankanızın müşteri hizmetleri hattını aramanız genellikle yeterli olacaktır. Özellikle kredi kartlarını düzenli ve uzun süreli kullanan müşteriler, kartlarını bir yıl boyunca iptal etmeme taahhüdünde bulunarak, bloke edilen ücret tutarını anında hesaplarına geri alabilirler. Ancak bankalar, kartlarını sık kullanmayan kart sahipleri için sorun teşkil edebilir, bu durumda en yakın tüketici hakem heyetine başvurmanız yeterli olacaktır.

Yapı Kredi Bankası 10.000 TL Ödeme Yapacak

Acil mali yükümlülüklerini yerine getirmesi gereken bireyler artık rahat bir nefes alabilirler. Yapı Kredi, 10.000 Türk Lirası faizsiz nakit avans vermektedir. Bankalar yeni müşterileri için rutin olarak yeni kampanya duyuruları açıklıyorlar. Düşük faizli, faizsiz nakit avans ve kredi, yüksek mevduat, ücretsiz EFT/Havale gibi seçenekler yeni müşterilere özel kampanyalarda öne çıkıyor. Ayrıca Yapı Kredi, yeni müşterilerine 10.000 TL’ye varan bu nakit fırsatını anında yatırma imkanı da sunmaktadır. Hemen hemen herkesin alabileceği faizsiz kredi türüne olan ilgi her geçen gün net bir şekilde artıyor.

Yapı Kredi 10.000 TL Kredi Başvurusu İçin Gerekli Koşullar Nelerdir?

Yapı Kredi’nin yeni müşterilerine sunduğu 10.000 TL’lik nakit avansın vadeleri ile ilgili çok sayıda soru işareti mevcut. Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Yapı Kredi Mobil’e üye olanlara 10 bin TL nakit ödeme yapılacak. Kampanyanın detayları açıklandı.

Kampanya katılım süresi 1 Mart – 31 Mart 2023 tarihleri arasındadır. Sadece yeni müşteriler bu fırsat için uygun olabilir. Üye olduktan 15 gün sonra Yapı Kredi müşterisi olarak kredi kartı başvurusu yapmanız gerekmektedir. 10.000 Türk Lirası alabilmeniz için kredi kartı başvurunuzun gönderim sonrasında onaylanması gerekmektedir. Kampanyanın maksimum bütçesi 10.000 Türk Lirasıdır. Faizsiz Taksitli Nakit Avans fırsatlarından sadece bireysel kredi kartı sahipleri yararlanabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP