DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Trafik cezanız anında siliniyor! Bunu yapın başınız ağrımasın! Yapmayan yanar!
  • Finans 365
  • Finans
  • Trafik cezanız anında siliniyor! Bunu yapın başınız ağrımasın! Yapmayan yanar!

Trafik cezanız anında siliniyor! Bunu yapın başınız ağrımasın! Yapmayan yanar!

Borç Yapılandırma Yasası yürürlüğe girdikten sonra, prim, vergi ve kamu kurumlarına olan çeşitli borçlar ile trafik cezalarının bir kısmı tamamen silinecek.

ABONE OL
24 Mart 2023 13:31
Trafik cezanız anında siliniyor! Bunu yapın başınız ağrımasın! Yapmayan yanar!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapmayan yanar! Trafik cezanız anında siliniyor! Bunu yapın başınız ağrımasın!  Pek çok vatandaşı etkileyen trafik cezalarında yapılandırma yapılması halinde, peşin ödemelerde borcun yüzde 25 indirimli olarak ödenmesi imkanı getirildi. Yapılandırma yapan vatandaşlar, enflasyon farkının yüzde 90’ını ödemekten kurtulacak. Borç Yapılandırma Yasası ile getirilen kolaylıkların ayrıntıları da netleşti. Alınan trafik cezası yapılandırılırsa, peşin ödeme yapan vatandaşlar ana parayı da, borç tarihinden itibaren olan enflasyon farkını da indirimli olarak ödeme olanağı sağlanır.

Yapılandırma için son başvuru tarihi ise oldukça önemli. Bu tarihi kaçırmamak gerekiyor. Yapılandırma yapmak isteyen vatandaşların son başvuru tarihi 1 Ekim 2022 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar başvurularını tamamlayan vatandaşlar, borçlarını kolaylıkla yapılandırabilecekler.

Borç Yapılandırma Yasası kapsamında, prim, vergi ve kamu kurumlarına olan çeşitli borçlar ile trafik cezalarının bir kısmı tamamen silinecek. Ayrıca, trafik cezalarında yapılandırma yapılması halinde, peşin ödemelerde borcun yüzde 25 indirimli olarak ödenmesi imkanı getirildi ve enflasyon farkının yüzde 90’lık kısmı ödenmekten kurtulacak. Başvuruların son tarihi ise 31 Mayıs 2023. Bu tarihe kadar yapılandırma başvurusu yapılması halinde, gecikme faizi silinecek ve Yİ-ÜFE hesaplaması yapılacak.

48 aya varan taksit yapanlara ise ana para ile Yİ-ÜFE’den oluşan borç için tespit edilen katsayı dahil edilecek. Ayrıca, belli miktarda borçlar tamamen silinecek ve 31 Aralık 2022’den önce olan ve 1 Ocak 2023 itibarıyla ödenmemiş olan tüm tahsil daireleri, toplamda 2 bin lira ya da daha düşük miktardaki tüm borçlar affedilecek ve tahsil edilmeyecek. Bu işlem için vatandaşların herhangi bir başvuruda bulunması gerekmiyor. Trafik cezalarını peşin ödemek isteyen vatandaşlara da Yİ-ÜFE miktarının yüzde 90’ı silinecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP