Düğün Kredisi Veren Bankalar (İstenen Evraklar, Şartları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Düğün Kredisi Veren Bankalar (İstenen Evraklar, Şartları)

Düğün Kredisi Veren Bankalar (İstenen Evraklar, Şartları)

Hangi bankalar düğün kredisi vermektedir, evlilik kredisi için aranan şartlar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Düğün Kredisi Veren Bankalar (İstenen Evraklar, Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evlenecek çiftlere kredi veren bankalar yeni bir yuva kurma telaşında olan çiftlere, nakit ihtiyaçlarını karşılamaları için diğer kredilerden daha ekonomik olarak sunulan bir ihtiyaç kredisi türüdür.

En uygun evlilik kredisi veren bankalar ile düğün, nişan, çeyiz ve diğer ev eşyalarının alımında düşük aylık taksitler ödemek suretiyle ödeme kolaylığı sağlanmaktadır. Sıfırdan bir hayat kurmanın ve düğün adetlerinin ağır maliyetinden kurtulmak için borçların uzun vadelere yayılması ile küçülen aylık ödemeler sayesinde yeni evli çiftler yüksek borç ödemeleri stresinden bir nebze kurtulmaktadırlar.

Evlilik için gereken tüm masrafları nakit olarak karşılamaya imkânı bulunmayan ve çevresinden de yeterince mali destek alamayan çiftlerin başvurduğu bu ihtiyaç kredileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla devlet destekli olarak kamu bankalarından çekilebilmektedir.

Devlet Destekli ve Bankaların Düğün Kredisi Şartları Nelerdir?

Bankaların düğün yapacak gençler için verdiği ihtiyaç kredilerinde, diğer kredilerde istenen prosedürlerin yerine getirilmesi lazımdır. Kimlik belgesi, gelir durumunu gösteren belge (maaş bordrosu ya da vergi levhası) ve uygun kredi notuyla evlilik kredilerine başvuru yapılabilmektedir.

Devlet destekli düğün kredilerinde ise; sağlanan imkanlar fazla, koşullar ise biraz daha farklı ve kapsamlıdır. İlk kez evlenecek 18-24 yaş arasındaki çiftler için verilecek olan evlilik kredisinde, kredi talebinde bulunan gençlerin hakikaten evlilik amacıyla kredi çekip çekmeyecekleri ve durumlarının kredi çekmeye uygun olup olmadığı öğrenilmeye çalışılır. Bu yüzden kredi komisyonunun ikna edilmesi gerekiyor. Ayrıca çiftlerin her ikisinde de adli sicil kaydında ağır suç bulunmaması gerekiyor. Üniversite mezunları için en çok 26 yaş şartı vardır.

Devletin sağladığı kredide esas avantajlar ise; faizsiz olarak verilmesi ile geri ödemelerin 1 yıl ertelemeli olarak başlaması, hatta çocuk olursa 1 yıl daha erteleme imkânı bulunuyor. Devlet destekli faizsiz evlilik kredisi 10000 TL’ye kadar verilmektedir.

Evlilik Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Birçok özel banka, katılım bankaları ve devlet bankaları düğün masraflarının nakit olarak karşılanmasını sağlamak amacıyla ihtiyaç kredisi olarak evlilik kredisi kullandırmaktadır. Bu bankalardan bazıları ve sundukları imkanlar şöyledir:

  • Vakıfbank : Vakıfbank evlilik kredisi, aylık ya da 3 aylık taksitler, 36 ay vade, %2,72 faiz oranı ve 20000 TL’ye kadar kullandırılmaktadır.
  • Garanti : 25000 TL’ye kadar, %2,74 faiz oranı, 36 ay vadeyle sonbahar kredisi olarak sunulmaktadır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP