Otomobillerin Kış Bakım Fiyatlarında Büyük Artış

Otomobillerin Kış Bakım Fiyatlarında Büyük Artış

Kış aylarının kendisini yavaş yavaş hissettirmeye başlamasının ardından ara sahipleri kış bakımı yaptırmaya başladılar. Ancak araç sahipleri bu yıl geçtiğimiz yıla göre kış bakımı için daha fazla ücret ödeyecekler. Kış bakımda parça, ekipman, tamir ve işçilik fiyatlarında çeşitli oranlarda zamlar yapıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Otomobillerin Kış Bakım Fiyatlarında Büyük Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kasım ayının sonlarına doğru kış mevsiminin izlerini yavaş yavaş hissetmeye başladık. Bu kapsamda kış aylarında kötü bir sürprizle karşılaşmak istemeyen vatandaşlar araçlarının bakımlarını yaptırmaya başladılar.

Yağışlı ve soğuk günlere karşı araçlarını hazır hale getirmek isteyen sürücüler araçlarına kış bakımı yaptırarak olumsuz hava şartlarında sorunsuz ilerlemek istiyor. Ancak bu bakımlar 2018 yılı sonu ve 2019 yılı başı için daha pahalı olacak.

ARAÇ BAKIM MASRAFLARI ARTTI

2018 yılının ilk 10 ayında oluşan otomobil bakım ve işçilik ücretlerindeki değişim Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından açıklandı.

TÜİK’in web sayfası üzerinden yayımlanan verilere göre, yedek parça ekipman ücreti 2018’in ilk 10 ayında ortalama 2 bin 778 TL’yi buldu. Yine bu 10 aylık süreç boyunca tamir ve bakım ücreti bin 952 TL olarak açıklandı. Kurum tarafından paylaşılan verilerde ayrıca işçilik ücretlerinin de arttığı gözlemlendi. Yılın ilk 10 ayında tamir ve bakım işçilik ücretinin de bin 239 lira olduğu bildirildi.

TÜİK tarafından açıklanan bu veriler bir önceki yılın verileriyle kıyaslandığında ortalama artış miktarları da ortaya çıkıyor. Bu ücretler 2017 fiyatlarına bakıldığında, yedek parça ekipman ücretinin geçen yılın Ocak-Ekim dönemine göre 2018’de yüzde 44, tamir ve bakım ücretinin yüzde 21, tamir ve bakım işçilik ücretinin ise yüzde 8 oranında fiyatını artırdığı görülüyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP