2018’de 7 Milyon Araç El Değiştirecek

2018’de 7 Milyon Araç El Değiştirecek

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, otomotiv sektöründe 2017 yılını değerlendirdi. Erkoç, 2017 yılında gerçekleşen araç satışlarının beklentileri karşıladığını belirterek, 2018 yılında 7 milyon aracın el değiştireceğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
2018’de 7 Milyon Araç El Değiştirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, otomotiv sektöründe 2017 yılını değerlendirdi.

Aydın Erkoç yapmış olduğu açıklamasında, ikinci el araç sektöründe 2017 yılında yaşanan hareketliliğin 2018 yılında da devam edeceğini kaydetti. MASFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç, 2018 yılında ikinci el araç sektöründe 7 milyon aracın el değiştireceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Satışlar Beklentileri Karşıladı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç yapmış olduğu açıklamasında, 2017 yılında otomotiv sektörünün iyi bir yıl olduğunu belirtti. Erkoç, hem sıfır otomobillerde hem de ikinci el araçların satışlarında beklentilerin gerçekleştiğini kaydetti.

2017 yılının 11 aylık verilerine göre, geçen yıl ile aynı seviyede giden sıfır otomobil pazarının, yıl bitiminde 1 milyon civarında tamamlanacağını tahmin ettiklerini belirten Erkoç, ikinci el araç piyasasında da hareketliliğin yıl boyunca devam ettiğini kaydetti.

7 Milyon Araç El Değiştirecek

Otomotiv sektöründe yaşanan hareketliliğin 2018 yılında da devam edeceğini düşündüklerini belirten MASFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç, herhangi bir sıkıntı yaşanmaz ise 2018 yılında da hedeflerin tutacağını aktardı. 2018 yılında ikinci el araç sektöründe 7 milyon aracın el değiştireceğini tahmin ettiklerini belirten Erkoç, ikinci el araç sektöründe düzenlemelerin daha da hareketlilik yaşanmasını sağlayacağını kaydetti.

Erkoç açıklamasında, Türkiye’de lokomotif sektörlerden birinin inşaat, birinin de otomotiv olduğunu belirterek, bu iki sektörün piyasada canlı olmasının diğer sektörlere de yansıyacağını ifade etti.

İkinci El Araç Satışında Sorunlar Çözülecek

MASFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç, ikinci el araç ticaretinde kaçakçılığın önüne geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu kapsamda yapılacak olan düzenlemelerle, 2018 yılında bu tür sorunların ortadan kalkacağını kaydetti.

70 Bin Kayıt Dışı Araç Satılıyor

MASFED Yönetim Kurulu Başkanı Erkoç, Türkiye’de ikinci el araç ticareti yapanların yaklaşık 100 bin kişiden 65-70 bininin kayıt dışı olduğunu vurgulayarak; “İnternet sitelerinde ya da ayaküstü, vekaletle satış yapan kişiler var. Kilometresi ile oynanmış, hasarlı araçları bilmeden alan vatandaşlarımız ciddi mağduriyetler yaşayabiliyor” açıklamasında bulundu. Erkoç, sektörde çeşitli suistimaller ve güven probleminin yaşandığını vurguladı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP