Araç Fiyatlarındaki Yükselişten Sonra 2. Bir Şok Daha Meydana Geldi
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • Araç Fiyatlarındaki Yükselişten Sonra 2. Bir Şok Daha Meydana Geldi

Araç Fiyatlarındaki Yükselişten Sonra 2. Bir Şok Daha Meydana Geldi

Son dönemde özellikle pandeminin artış göstermesiyle beraber otomobil fiyatları da iyice tırmanışa geçti, 2. El araçlar bile cep yakar oldu. Vatandaşlara ikinci bir şok da yedek parçaların fiyatlarından geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Araç Fiyatlarındaki Yükselişten Sonra 2. Bir Şok Daha Meydana Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halk arasında çıkmacı diye isimlendirilen yedek parça satan yerler neredeyse tüm marka ve model araçların yedek parçalarını bulundurur, özellikle motor ve şanzımanda %70 daha ucuz parçalar bulunur. Yurt genelinde 2. El araçlardaki fiyat artışı yedek parça fiyatlarının da yükselmesine neden oldu.

Yedek parçaların çoğu ithal olduğu için koronavirüs yüzünden üretimde yaşanan aksaklıklar, döviz kurundaki artış fiyatların geçen yılın 2 katına çıkmasına neden oldu. Bu yüzden vatandaşlar soluğu tamamen çıkmacılarda almaya başladı, çünkü %70’e varan ucuzlukla istedikleri parçaya ulaşabiliyorlar.

Türkiye Genelinde Yedek Parça Konusunda Sıkıntı Var

Afyonkarahisar’da uzun zamandır çıkma yedek parça satışı yapan Enes Arı 2. El yedek parça satışı ve fiyatları hakkında bir röportajda bulundu, vatandaşların çıkmacılardan tüm marka ve modellerin yedek parçalarına uygun fiyata ulaşabileceklerini dile getirdi ve sözlerine şunlarla devam etti, “Yurt dışından da parça ithal olmadığı için Türkiye genelinde yeden parça konusunda sıkıntı var.”

Sadece kaza yapan araçlar değil arıza oluşan vatandaşların da çıkmacılara gittiği bir gerçek, Enes Arı kendilerinin kazalardan dolayı hurdaya ayrılmış araçları alarak yedek parçaya çevirdiklerini dile getirdi. Sözlerini şunlarla sonlandırdı, “ Yurt dışından da parça ithal olmadığı için Türkiye genelinde yeden parça konusunda sıkıntılar var. Dolar kurunun bu sıkıntılarda büyük etkisi var. Mesela 2 yıl önce 80 TL olan bir parça şuanda 400 TL civarında. Vatandaşlar bize geldiklerinde ise 1 yıl önceki fiyattan yedek parçaya bulabiliyorlar. 400 TL olan bir parça bizde 150-200 TL’den alınabiliyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP