Katar Türkiye’nin Yerli Otomobiline Yatırım Yapacak

Katar Türkiye’nin Yerli Otomobiline Yatırım Yapacak

Türkiye'nin yerli otomobiline gün geçtikçe talepler artıyor. En son gelen haberlere göre Türkiye'nin yerli otomobiline Katar'dan yatırım yapacağını açıkladı. Katar Ticaret Odası Başkanı El Sani yapmış olduğu açıklamasında, Türklerle el ele vereceklerini kaydetti. Casım el Sani, BMC aracılığı ile yerli otomobil üretiminde Türkiye'ye yatırım yapacaklarına ilişkin bilgi paylaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Katar Türkiye’nin Yerli Otomobiline Yatırım Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin yerli otomobiline Katar’dan yatırım haberi geldi. Katar Ticaret Odası Başkanı El Sani yapmış olduğu açıklamasında, Türklerle el ele vereceklerini kaydetti. El Sani ayrıca, BMC ile Türkiye’de yerli otomobil üretimine yatırım yapacaklarını da aktardı.

Katar’dan Yatırım Haberi

Türkiye’nin yerli otomobiline gün geçtikçe talepler artıyor. En son gelen haberlere göre Türkiye’nin yerli otomobiline Katar’dan yatırım yapılacağına ilişkin bilgiler geldi. Katar Ticaret Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casım el Sani tarafından yapılan açıklamasında, BMC aracılığı ile yerli otomobil üretiminde Türkiye’ye yatırım yapacaklarına ilişkin bilgi paylaştı.

Türk Yatırımcılarla El Ele Verilecek

Katar Ticaret Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casım el Sani tarafından yapılan konuşmada, “Katar bir Türk şirketi üzerinden Türkiye’nin otomotiv endüstrisine yatırım yapacak” açıklamasında bulundu. Katar’da yayın yapan Peninsula Qatar Gazetesi’ne konuşma gerçekleştiren Katar Ticaret Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casım el Sani, bu kapsamda Katar’ın da hisselerinin bulunduğu ve bu büyük projeyi gerçekleştirmek için diğer Türk yatırımcılarla el ele veren özel bir şirket olduğunu aktardı.

Yüzde 70’i İthal Ediliyor

Söz konusu gazetede yer alan haberde, Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Burak Güreşçi’nin görüşlerine de yer verildi. Burak Güreşçi bu konu ile ilgili, Türkiye’de yabancı şirketlere ait üretim tesisleri bulunduğunu ancak Türkiye’nin halen ülkede satılan otomobillerin yüzde 70’ine yakınını ithal ettiğini ifade etti.

Güreşçi yapmış olduğu açıklamasında ilk aşamada sedan araç üretiminin hedeflendiğini, daha sonra ise SUV ve elektrikli otomobil üretimine geçileceğini kaydetti.

2021’de Satışa Başlanacak

2016 yılının Kasım ayında yerli otomobil için kurulan konsorsiyumda, BMC de bulunuyordu. Bu kapsamda konsorsiyum ilk yerli otomobilin prototipini 2019’a kadar tamamlamayı ve 2021 yılında da satışlara başlamayı planlıyor.

Güncel ve sondakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızıindirin:

Finans365Android uygulama için TIKLAYIN

Finans365IOS uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP