DOLAR

32,4636

-0.11%
EURO

34,7714

-0.64%
ALTIN(gr)

2.441,06

0,21%
BİST 100

%
Borsa İstanbul’da O Hisseye De Tedbir Geldi! 

Borsa İstanbul’da O Hisseye De Tedbir Geldi! 

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre; O hisseye tedbir geldi. Peki, hangi hisseye tedbir geldi? Gelen tedbirin detayları neler? Haberimizde…  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Borsa İstanbul’da O Hisseye De Tedbir Geldi! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa İstanbul AŞ piyasalarında yürürlüğe konulacak gözetim önlemleri yönergesinin 5 ve 6. Maddelerinde yer alan hükümler bağlamında önlem yönetim sistemi kapsamında, piyasasında meydana gelen işlemler sebebiyle Doğan Burda Dergi Yayıncılık Ve Pazarlama AŞ hisselerinde, daha önce tedbir yönetim sistemi bağlamında alınan önlemlere ek olarak 8 Kasım 2021 tarihinden itibaren mevcut tedbirlerin bitiş tarihine kadar ‘tek fiyat işlem yöntemi’ önleyici tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. Tedbirin uygulanacağı son tarih ise 11 Ocak 2022 tarihi olarak açıklanmıştır.

 Doğan Burda Dergi Yayıncılık Ve Pazarlama AŞ 

 Doğan Burda Dergi Yayıncılık Ve Pazarlama Anonim Şirketi hakkında Borsa İstanbul tarafından uygulanan ‘tek fiyatı yöntemi’ nedir?

 Tek Fiyat Yöntemi Nedir? 

 Belirli bir zaman dilimi içerisinde verilen emirlerin herhangi bir eşleştirme olmaksızın sisteme kabul edilip, bu sürenin bitmesinden sonra en yüksek miktarda işlemin gerçekleşmesine aracılık eden fiyat seviyesinin hesaplandığı,, bütün işlemlerin ise bu fiyat seviyesinden gerçekleştiği işlem yöntemidir.

 Borsa İstanbul’da Tek Fiyat, Hisseyi Nasıl Etkiler? 

 Tek fiyat uygulamasına dahil edilen bir hisse senedinde, açığa satış şeklinde prosedürler son bulur. Yani hisse senedinde aşırı bir fiyat dalgalanması giderilmek istenir. Yatırımcıların zarar etmesinin önüne geçmek burada amaçlanır. Tek fiyat uygulama, borsada bu tür uygulamalar yatırımcıların zarar etmesi amacıyla beklentiyi iyi yönde etkilemesi amaçlanır. Yani tek fiyattan buyruk toplama kuralı gerçekleştirirse de günün belli saatlerinde eşleştirme bulunsa da almak isteyen hisseyi alır. Satmak isteyen ise yine aynı şekilde satar. Açığa satış ile kredili prosedürler yasaklandığı için, paylarda yani hisselerde düşebiliyor veya aşağı satış prosedürü gerçekleştirenler, bilindiği gibi hisset fiyatını düşmesinden kazandığı için düşüşlerin önüne geçebilir. fakat hiçbir şey bu konuda net değildir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP