PTT balya balya para dağıtıyor! Kişi başı 3 bin 700 TL yardım verilecek

PTT balya balya para dağıtıyor! Kişi başı 3 bin 700 TL yardım verilecek

ABONE OL
17 Ocak 2023 08:22
PTT balya balya para dağıtıyor! Kişi başı 3 bin 700 TL yardım verilecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT’den Vatandaşı rahatlatacak ödeme duyurusu yapıldı. Cebiniz para görecek. PTT kişi başı 3700 TL ödeme yapıyor. Başvurular başladı son gün pazartesi olarak bildirildi.

Türkiye’de koronavirüs salgını sonrasında başlayan ekonomik kriz bu yıl daha da etkili bir şekilde devam ediyor. Vatandaşlar ise ekonomik krizden en az şekilde etkilenebilmek amacıyla devletin verdiği sosyal yardım ödemelerine yöneliyor. Devlet bir çok farklı kalemde sosyal yardım ödemesi ile vatandaşın zor gününde derdine derman oluyor. Özellikle çocuğu okula giden vatandaşlara devletten çocuk boşuna 3700 TL nakit destek veriliyor.

Özellikle ekonomik kriz sürecinde aileler çocuklarının eğitim masrafları ve kırtasiye giderlerini karşılamak da güçlük çekiyor. Maddi anlamda zor günler geçiren ailelere sosyal destek ödemeleri ise devletten veriliyor. Dar gelirli ihtiyaç sahibi yardıma muhtaç kişiler aile bakanlığı ya da PTT aracılığıyla başvuru yapmaları halinde devletten binlerce liralık sosyal yardım alabiliyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından çocuğu okula giden ailelere her ay düzenli olarak sosyal ve ekonomik destek ödemesi veriliyor. Bu ödeme çocuk başına hesaplara geçiyor. Çocuğu olan aileler her çocuk için ödeme başvurusu yapabiliyor.

SED YARDIMI ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından dar gelirli ailelerin eğitim gören çocuklarına ödenen sosyal ve ekonomik destek ödemelerine zam geldi. Geçtiğimiz yıl 1611 TL olarak hesaplara geçen SED yardımı bu yıl 3700 TL olarak ödeniyor. Ödemeden faydalanmak isteyenlerin çocuk başına başvuru yapabileceği bildirildi. Yani her çocuk için SED yardımı almak mümkün. Ancak eğitim kademesine göre yardım ödemeleri farklılık gösteriyor.

2023 SED YARDIM ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli olarak verilen sosyal ve ekonomik destek ödemelerine Ocak ayında zam geldiğini söylemiştik. Çocukların okul kademesine göre SED yardımı ödemeleri şu şekilde oldu:
-Çocuk 2.059,99 TL
-İlköğretim 3.090,00 TL
-Ortaöğretim 3.295,99 TL
-Ort. çağında okumayan 2.059,99 TL
-Yükseköğretim 3.708,00 TL

SED YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED yarıdmı başvurusu sırasında istenen belgeler şöyledir:
-Dilekçe
-TC kimlik numara beyanı
-Sağlık rapor
-Öğrenci belgesi
-İŞKUR meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler.
Bu belgeleri hazır edenler T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet girişi yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP