DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Borsada patlama için tarih verildi! Seçim öncesinde borsa ne olacak?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsada patlama için tarih verildi! Seçim öncesinde borsa ne olacak?

Borsada patlama için tarih verildi! Seçim öncesinde borsa ne olacak?

ABONE OL
3 Mart 2023 10:01
Borsada patlama için tarih verildi! Seçim öncesinde borsa ne olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim sürecinin yaklaşması, yatırımcıların borsada neler olacağı konusunda merakını artırdı. Son dakika açıklamasına göre, seçim fiyatlaması konusunda bir değerlendirme yapıldı ve Borsa İstanbul’da bir ralli için tarih belirlendi.

Ekonomi uzmanı Barış Erkaya, yaptığı son değerlendirmede seçim tarihinin belli olmasıyla birlikte borsada rallinin başlayabileceğini söyledi. Ancak, deprem sonrası kayıpların yaşanması ve hacimsiz yükselişin borsada değer kaybına neden olması, müdahale gerektiren bir durum oluşturdu. Hisselerde aşırı fiyatlamanın sürecinin bittiği ve son halka arz edilen hisselerin yeniden en çok kazandıranlarda yer aldığı belirtildi.

Seçim takvimi henüz netleşmese de, seçimlerin ertelenmeyeceği açıklandı. Seçimlerin açıklanmasıyla birlikte seçim fiyatlamalarının da hızla başlayacağı belirtildi. Erkaya, önceki seçimlerde hisse senetlerine yönlendirmenin olmadığını ve borsanın seçim dönemlerinde bu kadar yerli yatırımcı kontrolünde olmadığını söyledi. Ayrıca, enflasyona karşı en önemli yatırım enstrümanının hala Borsa İstanbul olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan, borsada kısa vadede ralli yerine bir düşüş yaşanabileceği söylense de orta ve uzun vadede yükseliş beklentisi olduğu belirtiliyor. Yatırımcılar, seçim fiyatlaması konusunda dikkatli olmalı ve riskleri doğru bir şekilde değerlendirmelidirler. Bu süreçte, Borsa İstanbul’da oluşabilecek dalgalanmalara karşı uygun bir strateji geliştirmek önemlidir.

Kaynak: ekonomim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP