DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Yüzde 0.69 faizle verilecek konut kredisi nasıl alınır? Düşük faizli kredisini almak için ne yapılmalı?
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Yüzde 0.69 faizle verilecek konut kredisi nasıl alınır? Düşük faizli kredisini almak için ne yapılmalı?

Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Yüzde 0.69 faizle verilecek konut kredisi nasıl alınır? Düşük faizli kredisini almak için ne yapılmalı?

ABONE OL
4 Mart 2023 17:06
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Yüzde 0.69 faizle verilecek konut kredisi nasıl alınır? Düşük faizli kredisini almak için ne yapılmalı?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düşük faizli kredisini almak için ne yapılmalı? Yüzde 0.69 faizle verilecek konut kredisi nasıl alınır? Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Yeni Evim kampanyası kapsamında duyurulan kredi müjdesine göre 0.69 oranla orta gelirlilere kredi imkânı tanınacak. Krediye başvuru şartlarının ne olacağı da netleşmeye başladı. Açıklanan detaylara göre vatandaşlarda aranan başlıca şartlar şu şekilde:

  • Başvuruda bulunacak bireylerin üzerinde herhangi bir şekilde ev olmaması isteniyor.
  • Ev satın alınacak bölgede 1 yıldır ikamet ediyor olunmalıdır. (Bu şarttan 3. Bölge muztariptir.)
  • Satın alınacak ev ilk 5 yıl boyunca satışa konmayacaktır.
  • Vatandaşın son bir yılda yaşadığı ilde ev alıp satmamış olması incelenecektir.

Duyurulan düşük faizli konut kredisine dair detaylar da netleşti. Kredi kampanyasının ülkemizin her şehrinde uygulamaya konacağı paylaşılan bilgiler arasında. Kampanya kapsamında 100 bin konutun satılacağı düşünülüyor. Vatandaşlar konutların %10’luk bedelini ödeyerek ev sahibi olabilecekler. Kampanya kapsamında değerlendirilecek evlerin sıfır olması isteniyor. Emlak Konut’un inşa ettiği konutlar kampanyanın kapsamında değerlendirilecek.

Düşük Faizli Kredisini Almak İçin Ne Yapılmalı?

Bu programdan yararlanmak isteyen vatandaşlar için temel şartlar belirlenmiştir. Konut finansmanına yönelik yeterli ödeme gücüne sahip olan ve bankalar tarafından değerlendirilecek olan katkı talebinde bulunan vatandaşlar bu programdan yararlanabilirler. Program kapsamında belirlenen iller şunlardır: İstanbul’un 1. bölgesi, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’nın 2. bölgesi ve diğer illerin ise 3. bölgesi.

18 yaş ve üzerinde olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler bu programa başvurabilirler. Kendisi, eşi veya 18 yaş altındaki çocuklarının konut tapusu olması durumunda bu karar kapsamındaki katkılardan yahut esnek ödeme uygulamasından yararlanmayacaklardır. Konut dışında arsa, dükkan gibi herhangi bir tapuya sahipliği olan kişiler uygulamadan faydalanabilecektir.

Başvuru Şartları

Programın katkılarından ve esnek ödeme planından faydalanmak için başvuru yapanların, konut finansman başvuru tarihinden itibaren (bu tarih dahil) son 1 yıl içerisinde yurt içinde minimum 270 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olması gerekmektedir. Başvurular bankalar tarafından değerlendirilecektir. Başvuru yapanların en yüksek net hane gelirleri 1. bölge için aylık 80 bin lira, 2. bölge için 65 bin lira ve 3. bölge için 45 bin lira olarak belirlenmiştir. Azami net hane geliri için konut projesinin olduğu bölge durumuna bakılacaktır.

Kredi Şartları

Bu program kapsamında verilecek olan konut kredileri 0,69 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Konut finansmanı kullandıran banka ve başvuru sahibinin anlaşmasıyla esnek ödeme hizmetinde vade 15 yılı geçmemek şartıyla finansman kullandırılacaktır. Finansmanlar en fazla 15 yıl vade kullandırılacaktır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP