Sosyal Medyada Bunu İhbar Edenlere 6 Bin Lira Ödül!

Sosyal Medyada Bunu İhbar Edenlere 6 Bin Lira Ödül!

Son yıllarda icra dosyalarında artış görünüyor. Bu icra dosyalarının büyük bir bölümü borçluların ev ve arabalarına haciz işlemleri uygulanmasıyla devam ediyor. Dosyaların artması şirketleri harekete geçirdi ve hacizli araçları ihbar edenlere para ödülü veriliyor. Peki hacizli araç nereye ihbar edilir? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Sosyal Medyada Bunu İhbar Edenlere 6 Bin Lira Ödül!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev yada benzeri taşınmaz mallar üzerine konulan hacizler için satış işlemlerine hemen başlanıyor. ancak taşınmaz gruplarından olan araçlar için satış işlemleri çok daha farklı zaman alıyor. Hacizli arabaları saklayanlar yüzünden dosyalar ilerleyemiyor.

İcra dairelerinde en fazla artan dosyalardan birisi de hacizli araç işlemleri olmuştur. Haciz konulan araçlara kağıt üzerinde haciz konul sa da fiziki olarak araç yakalanıp yediemin otoparklara teslim edilmedikçe satış işlemleri gerçekleşmiyor. Borçlular hacizli araçları farklı adreslerde yada otoparklarda saklayarak sosyal medyada yada farklı mecralarda satışlarını yapmaya çalışıyor.

Alacaklıları zarara uğratan bu olayların artması istihbarat şirketlerini harekete geçirdi. Özellikle sigorta şirketleri dedektiflik şirketleri ile anlaşarak hacizli ve yakalaması olan araçların bulunması için yoğun bir çalışma yapıyor. Şirketler boyutu o kadar büyük bir hale getirdi ki, hacizli arabanın fotoğrafını dahi çeken para ödülü vermeye başladı.

Özellikle sosyal medyada satışa konu olan araçlar için binlerce sosyal medya hesabı mercek altına alındı. Facebook ve İnstagram adreslerinde paylaşılan hacizli araba satış ilanları vatandaşlar tarafından ihbar edilmeye başladı. Bu yöntemle araçların bulunması ve icra işlemlerinin devam etmesi hızlandırılmış oldu.

Tespit Edilen Araç Anında Çekiliyor!

Bazı sokak aralarında ve metruk alanlarda saklanan ve sahipsiz gibi gözüken araçları istihbarat şirketlerine fotoğrafları eklenerek sorgulama yapılması sağlanıyor. Aracın üzerinde herhangi bir yakalam haciz varsa adres tespitinin ardından araç hemen çekiliyor.

Hacizli Araç İhbar Edene 6 Bin Lira Ödül Veriliyor

İhbara konu olan araçların yakalama ve haciz işlemlerine konu olması halinde şirket yardım eden kişiye 200 tl ile 6 bin tl arasında para ödülü veriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP