Ticaret Bakanlığı’ndan Aracı Olanlara Yetkili Servisi Uyarısı
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • Ticaret Bakanlığı’ndan Aracı Olanlara Yetkili Servisi Uyarısı

Ticaret Bakanlığı’ndan Aracı Olanlara Yetkili Servisi Uyarısı

Ticaret Bakanlığı resmi yapmış olduğu bir basın açıklaması ile aracı olan vatandaşlara yetkili servis uyarısında bulundu. Bakanlığın açıklaması ve detayları haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Ticaret Bakanlığı’ndan Aracı Olanlara Yetkili Servisi Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir basın açıklamasında satış sonrası hizmetler hakkında yazılı açıklamada bulundu.

YETKİLİ SERVİS UYARISI

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı basın açıklamasında son dönemlerde bakanlık bünyesine bazı şikayetler geldiği bildirildi.

Gelen şikayetlerde tüketicilerin, yetkili olmadığı halde telefonda kendini yetkili servis gibi tanıtan, internet sitelerinde, broşürlerde ya da diğer reklam platformlarında yetkili servis olduğu izlenimi uyandıran, servis hizmeti verdiği markaların amblemlerine, logolarına veya ticari unvanlarına yer veren bazı yetkisiz firmalardan hizmet aldığı ve bu nedenle ciddi mağduriyetler yaşadıkları açıklandı. Konuya dair uyarılarda bulunan Ticaret Bakanlığı bu tür olaylara karşı uygulanabilecek cezalara dair açıklamalar yaptı.

Ticaret Bakanlığı Tarafından Yayımlanan Basın Açıklaması

“Yetkili servis olmadığı halde reklamlarında kendini yetkili servis gibi tanıttığı tespit edilen ya da haksız ticari uygulamada bulunan firmalar hakkında Reklam Kurulu tarafından kapsamlı inceleme yapılmaktadır. Bu çerçevede yanıltıcı tanıtım yapanlar hakkında 8 bin 546 lira ile 341 bin 921 lira arasında idari para cezası uygulanabilecektir. Tüketicilerin, ürünün kullanım, bakım ve onarımına ilişkin bilgiler ile yedek parça malzemelerini temin edebilecekleri yerlerin unvan, adres, telefon numarası ve benzeri diğer iletişim bilgileri için tanıtma ve kullanma kılavuzlarından faydalanmaları veya firmaların varsa kurumsal internet sitelerini ziyaret etmeleri önem arz etmektedir.”

Otomotiv Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP