DOLAR

32,4705

-0.06%
EURO

34,7268

-0.72%
ALTIN(gr)

2.435,88

0,00%
BİST 100

%
Yeni Neslin Yatırım Aracı Kripto Paralar!

Yeni Neslin Yatırım Aracı Kripto Paralar!

ABD’nin en büyük bankalarından olan JPMorganın yayınladığı Aralık raporlarına göre paranın, kurumların artan talebiyle yatırımcıların portfoylarının Bitcoin fonlarında kullanıldığı belirtildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Yeni Neslin Yatırım Aracı Kripto Paralar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırımcılarının borsada Bitcoin yatırımlarını yönlendiren Grayscale Bitcoin Trust’ın verilerine yer veren JPMorgan, ekim ayından itibaren altın destekli yatırım fonlarından 7 milyar dolar çıkış ve 2 milyar dolar giriş olduğunu, yatırımların 5 milyar dolarlık bir kısmının altın dan bitcoin piyasasına geçtiğini belirtmişti. Raporda ayrıca “Kısa vadede Bitcoin çok daha hızlı değerlenebilir ancak mevcut durum devam ederse altın fiyatları gelecek yıllarda sert düşüşler sergileyebilir” ifadelerine yer verildi.

Z Kuşağının Altını Olan Bitcoin

JPMorgan bankasının sene başı raporlarında “Bitcoin’in EFT’lerdeki külçe ve sikke şeklindeki 575 milyar dolarlık küresel bireysel altın varlığının değerine ulaşması için ise Bitcoin fiyatının 146 bin dolara kadar yükselmesi bekleniyor.” ifadeleri yer almıştı. Bitcoin ve diğer coinler devletin müdahalesi olmaması nedeniyle eleştirilse de altının tarihinde hiç görmediği bir yılda %534 lük bir oranla tüm diğer yatırım araçlarının kenara itilmesine sebep oldu. İngiltere merkezli Enigma Securities’in Araştırma departmanından sorumlu Müdürü Joseph Edwards, Deutsche Welle’e (DW) ocak ayında verdiği ropörtaj da “Z kuşağı Bitcoin’i teknik olarak desteklenen ve piyasa bağlantılı tüm şoklara rağmen yeniden toparlanabilen bir yatırım aracı olarak görüyor ve bu yatırım aracına bi hayli önem veriyorlar” ifadelerine yer vermişti. DW Group CEO’su Nigel Green, ” Dijital vatandaş olarak niteledii genç yatırımcılar, güvenli liman olarak kripto paranın altının karşısında daha başarılı olduğuna inanırlarsa altını tahtından edebilirler” ifadelerini kullandı. Uzmanlara göre gençlerin yanında Kurumlar da kripto paralara ilgi gösteriyor.

Bitcoinin 2020 deki patlamasını 2017 deki hızlı yükselişinde ayıran bir dğer hususta kurumların kriptopara yatırımına olan ilgisi. Örneğin, elektrikli otomobil üreten firma Tesla, 2020 Şubat ayı başında yaptığı açıklamada yaptığı 1.5 milyar USD tutarındaki Bitcoin yatırım yaptıklarını ve yıl sonuna kadar ödemelerin kriptopara şekline geçeceğini söylemesinin ardından Bitcoin’in %14 arttığını görmüştük. Buna benzer olarak ödeme sistemlerinin arasında Dünya devi sayılan PayPal’ın da kripto paralarla ödeme kabul edeceğini açıklamasıyla Bitcoin 59 Bin USD ve üzerini görmüştü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP