DOLAR

32,3808

-0.13%
EURO

34,6942

-0.33%
ALTIN(gr)

2.398,39

-1,49%
BİST 100

%
Türkiye’de Kripto Para Miktarı Ortaya Çıktı , İşte O Devasa Rakam!

Türkiye’de Kripto Para Miktarı Ortaya Çıktı , İşte O Devasa Rakam!

Bitcoin ile diğer altQueenlerde meydana gelen yükselişle beraber Türkiye'de yatırımcıların ilgisi tekrardan kripto para alanına yöneldi. Kripto para uzmanlarına göre, Türkiye'deki kripto borsalarının işlem hacmi 900 milyon dolar civarında.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Türkiye’de Kripto Para Miktarı Ortaya Çıktı , İşte O Devasa Rakam!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kripto Para Borsalarında İşlem Gören Kripto Tutarı 900 Milyon Dolar Civarında

  Kripto para piyasasının değeri, alım satım işlemlerine tabii tutulan alt Queen bütün zamanların en yüksek seviyesine yaklaştıkça 2.75 trilyon dolar ile rekor kırmayı başardı. Bitcoin kripto para birimi ise kısa süreliğine 64 bin doların üzerine çıkmayı başardı ve yeniden 64 bin 500 dolar civarında alım satım işlemlerine tabii tutulmaya devam ediliyor. Böylelikle yeni bir tüm zamanların en yüksek fiyat rakamlarına neredeyse %5 kat kadar uzak kaldı. Şu anda Bitcoin, 63 ile 64 bin 500 dolar arasında alınıp satılıyor. Fiyat hareketleri ile beraber Türkiye’de yatırımcıların ilgisi tekrar Kripto paraya kaydı. Yapılan tahminlere göre 4 milyon kişi, kripto dünyasına para aktararak daha fazla para kazanmak istiyor.

 Türkiye’de kripto para yatırımı ile alakalı bilgileri paylaşan Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi maliye bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Barlas Arslan, Türkiye’deki kripto para borsalarında işlem hacminin 900 milyon dolar civarında olduğunu söyledi. Kullanıcılar, sistemkoin, Ve Bitcoin, Thodex skandalı nedeniyle pek çok borsaya mesafe koydu ve bazı yerli borsalar bu süreç içerisinde kapatıldı. Şu anda Türkiye’de kripto para alım satım işlemlerine aracılık eden 9 yerli kripto borsası olduğuna dikkat çeken Arslan, katılımcıların ya da kripto para dünyasında para kazanmak isteyen çoğu yatırımcının, yabancı borsalarda da aynı şekilde işlem yaptığına dikkat çekiyor. Ayrıca kripto para piyasasında son dönemlerde özellikle de taraftar tokenler ile metaverse coinlerinin de ilgi çektiğinin altını çizen Arslan, Türkiye’de yatırım yapıp para kazanmak isteyen vatandaşların, dolar-euro- altın gibi değerler ile beraber ya da sadece kripto paralara yönelerek daha fazla para kazanmak amacıyla hareket ettiklerini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP