DOLAR

32,4129

-0.04%
EURO

34,7955

-0.16%
ALTIN(gr)

2.426,18

-0,36%
BİST 100

%
Balinalar, Düşüşe Geçen Bitcoin’den Bolca Alıyor!

Balinalar, Düşüşe Geçen Bitcoin’den Bolca Alıyor!

Son birkaç haftadır Bitcoin kripto para biriminin değeri 60 bin doların bir hayli altına düştü  Girdiği çamurdan ne zaman çıkacağı belli olmayan Bitcoin kripto para biriminin, orta vadede biraz daha düşüş yaşanacağı öngörülüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Balinalar, Düşüşe Geçen Bitcoin’den Bolca Alıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meydana gelen bu değer düşüşü, varlığın zirveye ulaştığına inanmış olan katılımcıların yapmış oldukları satışlarının bir neticesi olarak görülüyor. Panik satışları, tıpkı bir orman yangını gibi yayıldı ve artık daha da fazla satışları tetikledi, fakat herkes pes etmedi.

 Küçük yatırımcıların panik satışları adı altında boşalttıkları Bitcoin’leri silip süpüren balinalar, daha geniş bir piyasa paniği varlıkları satılırken, Bitcoin balinaları ise varlıklarını doldurma avantajından faydalandı ve değer düşüşü esnasında dijital varlıkta adeta milyarlarca dolar topladı.

Balinalar, Bitcoin’in Etrafını Sardı

Öngörüleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran veri analitiği firması santiment, kısa süre önce Bitcoin kripto para biriminde meydana gelen son değer kaybı esnasında balina aktivitesini formülize eden bir rapor paylaştı. Twitter hesabından paylaşılan bu raporda firma, satışlar sürerken balinaların varlıklarını önemli derecede artırdığını Açıklıyor. 100 ile 10.000 BTC içermekte olan bu balina cüzdanları, piyasadaki panik satışlarından tam manası ile faydalandı ve geçtiğimiz hafta yaklaşık olarak 59 bin BTC satın alındı.

 Bu rakam ise sadece bir hafta içerisinde bu balina cüzdanlarının yaklaşık olarak 3,3 milyar dolar kıymetinde Bitcoin kripto para birimini biriktirdiğini ve bunun da şu anda Balinalar aracılığı ile kontrol edilen dolaşımdaki arzı ise yüzde 0,29’una denk geldiğini gösteriyor.

Kripto Borsalarında Korku Hakim

Bitcoin’de düşüş serüveni başladıktan hemen sonra piyasayı saran panik, açgözlülük ve korku endeksinde belirgin bir hal aldı. Endeks, ekim ayı içerisinde büyük bir bölümünde açgözlülük bölgesinde kaldı. Fakat bu değişiklik, piyasa düzeltmesinin ilk emarelerinin sonrasında son dönemlerde değişiklik kazandı. Piyasa hissiyatı o kadar çok olumsuz durumla karşılaştı ki bir hafta içerisinde endeks tarafsız bölge’ye geri dönüş yaptı ve çok geçmeden korku meydana geldi.

 Korku ile açgözlülük endeksi puanı düşüş yaşamına devam ederek perşembe günü 32’ye indikten sonra 2 ayın en düşük civarına ulaştı. Bu durum ise kripto para piyasasını tam manası ile bir panik moduna sokan bir etmendir ve piyasada daha fazla satış gerçekleştirilmesine sebep olur. Bununla beraber aynı zamanda balinalar, kendi çıkarları açısından bundan tam olarak faydalandılar.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP