DOLAR

32,5851

0.21%
EURO

34,8496

0.52%
ALTIN(gr)

2.417,56

-0,61%
BİST 100

%
Bitcoin’in Ayağı Kaydı, Düşmesi An Meselesi!

Bitcoin’in Ayağı Kaydı, Düşmesi An Meselesi!

Bu sabahtan itibaren Bitcoin kripto para biriminde düşüş yaşandı. Piyasa değerine oranla öncü kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatlik grafik içerisinde %7'nin üzerinde bir değer kaybı yaşadı. Bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde bir Bitcoin, 54. 530 dolardan alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Fakat daha fazla aşağı yönlü bir risk altında görünüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Bitcoin’in Ayağı Kaydı, Düşmesi An Meselesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DOW Jones ile S&P’in son 24 saat içerisinde neredeyse %3 oranında bir değer kaybı yaşadığı görülürken pek çok sektörü de aynı anda altüst etmeyi başardı. 2020 ile 2021 senelerinde göstermiş olduğu gibi Bitcoin kripto para birimi makroekonomik gelişimler zamanlarında geleneksel borsalar ile yüksek bir korelasyon sunuyor. Bu sebeple, katılımcıların iddia edildiği gibi geri varyantın yayılmasını önlemek amacıyla dünya genelinde geri bir kilitlenme aşamasından korkması sebebiyle, Bitcoin kripto para birimi aşağı yönlü bir eğilim göstermeye devam ediyor.

 ABD doları rallisi, Bitcoin kripto para biriminin geçtiğimiz hafta değer kaybı yaşamasının sebeplerinden biri olarak nitelendiriliyor. Bu seviyelerde bir ret, Bitcoin’in fiyatına bir nebze rahatlama getirecek, kısa vade içerisinde daha fazla değer kaybını engelleyebilme durumu olursa 60.000 doları ve keşfedilmiş bölgeye de daha da inandırıcı bir ralli yapılmasına izin verilebilir.

 Güney Afrika’da ortaya çıkan Corona virüsünün yeni varyantı başta olmak üzere Amerikan bankacılık devi JPMorgan tarafından btc  ile ilgili yapılan olumsuz görüşler, son 2-3 gün içerisinde Bitcoin kripto para biriminin değerinin yüzde 7 oranında değer kaybına uğramasına sebep oldu.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP