DOLAR

32,3852

-0.13%
EURO

34,6960

-0.33%
ALTIN(gr)

2.397,43

-1,53%
BİST 100

%

Kripto Paraların Düşüşü Sonrasında 410 Bin Hesap Sıfırlandı!

Son 24 saat içerisinde kripto para piyasalarında meydana gelen değer kaybı sonrasında 410 bin hesap sıfırlanırken, diğer taraftan toplam kayıp ise 2,6 milyar dolar değerinde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar, hafta sonuna gözlerini kripto para piyasalarında meydana gelen düşüş ile açtı. Hesaplarını kontrol eden katılımcılar, piyasa ortalamalarının adeta çakıldığını gördüklerinde ise panik yaşadı. Tüm bu sert düşüşlerin sonrasında toplam veri dünya kamuoyu ile adeta paylaşıldı. Son 24 saat içerisinde düşüşe geçen piyasaya ilişkin bilgiler, pek çok kişiyi mağdur etti.

Son 1 Günde 410 Bin Hesap Sıfırlandı

Vatandaşların, büyük hayaller kurarak (zengin olmak) yatırım gerçekleştirdikleri kripto para piyasaları güne çok sert bir düşüşle başladı. Bu sabah, kripto para hesaplarını kontrol etmek amacıyla uygulamaya giriş yapan vatandaşlardan kimisi battı, kimisi de batma eşiğine geldi. Açıklanan verilere göre; son 24 saat içerisinde kripto para piyasalarında 410 bin hesap sıfırlanırken, 2.6 milyar dolar ise kaybedildi.

 Kripto para piyasalarında son birkaç gündür ani düşüşlerin meydana gelmesinin en büyük sebeplerinden biri olan, Dünya Sağlık Örgütü’nün Güney Afrika’da kovid-19 virüsüne ait bir Omicron varyantın tespit edildiğini bütün dünya kamuoyu ile paylaşması yer alıyor. Sadece kripto para borsaları değil aynı zamanda normal fiziki para alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği borsalar da çakıldı. Neyse ki Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan ikinci bir açıklamada omicron varyantı ile ilgili aşı çalışmalarının dünya devletleri tarafından başladığının açıklanması sonrasında borsalar bir nebze olsun toparlandı fakat cumartesi sabahına çok sert bir düşüş ile başlangıç yapan kripto para borsaları, bugün (5 Aralık Pazar 2022) düşüşünü sürdürüyor.

 Gelecek ile ilgili hayallerini bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine bağlayan kişiler ya da kurumlar, bu ani düşüşlerin hemen sonrasında yüklü miktarda kripto para satın alma yöntemini seçti. Özellikle de 2022 senesinin ortalarına doğru Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin fiyatlarının çok yüksek rakamlarda seyredeceğini söyleyen analistler, şimdiden ufak fiyat düşüşlerinin fırsatta çevrilmesi ve düşük rakamlardan kripto para alınmasını tavsiye ediyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP