DOLAR

32,4498

0.02%
EURO

34,8452

-0.05%
ALTIN(gr)

2.432,51

-0,09%
BİST 100

%
El Salvador, Bitcoin’den Elde Ettiği Kar İle Stadyum İnşa Edecek

El Salvador, Bitcoin’den Elde Ettiği Kar İle Stadyum İnşa Edecek

Bütün dünya devletleri kripto paralara mesafeli bir şekilde davranmaya çalışırken, El Salvador, 2021 senesi içerisinde Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi ilan etmişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:03
El Salvador, Bitcoin’den Elde Ettiği Kar İle Stadyum İnşa Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para birimini yasal kripto para birimi olarak ilan eden dünyanın ilk ülkesi El Salvador, şimdiden kar meyvelerini toplamaya başladı bile. El Salvador başkanı Nayib Bukele, BTC karlarını kullanarak yeni hastane ile okulları duyulduktan hemen sonra yeni bir ulusal stadyumu inşa ettiklerini de açıkladı.

El Salvador, 2021 senesi içerisinde meclisinde yapmış olduğu toplantıdan sonra Bitcoin kripto para biriminin benimsenmesi ile ilgili yasal düzenlemeleri gözden geçirdi. Daha sonrasında ise yapmış olduğu bir açıklamada El Salvador devlet başkanına Nayib Bukele, Bitcoin kripto para biriminin ülkede resmi para birimi olarak kullanılmasına izin vermişti. Şu anda El Salvador’da resmi alışverişlerde başta olmak üzere diğer normal ticari hayatta Bitcoin kripto para birimi kullanılıyor. Daha öncesinde dolar bazında alım-satım işlemlerinin gerçekleştirildiği El Salvador ülkesinin başkanı Nayib Bukele, Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi olarak kabul ettikten sonra El Salvador’da vergiden muaf Bitcoin şehri kurmayı planladıklarını söylemişti. Bitcoin kripto para biriminin bazı dönemlerde fiyatında düşüş meydana geldiğinde yüklü miktarda BTC alıp devletin hazinesine ekleyen El Salvador, elde etmiş olduğu kar ile sosyal devlet politikası adı altında hastane, okul, köprü, çeşme, yol ve çeşitli finans yatırımlarını gerçekleştiriyor.

 El Salvador ve Bitcoin Yatırımları

 Nayib Bukele, 30 senelik mevcut stadyumun yerine altyapı inşaatının önümüzdeki sene başlayacağını dile getirdi. Yeni stadyum FIFA yönergelerine uygun bir şekilde toplamda 50 bin koltuk kapasitesine sahip olacak şekilde inşa edilecek. Stadyum, Çin ile ortaklaşa bir şekilde inşa edilecek ve El Salvador başkanı Bukele, ‘Çin ve El Salvador halkları arasındaki dostluğun bir örneği’ olarak nitelendirdi. El Salvador, Bitcoin’i eylül ayı içerisinde yasal para birimi olarak kabul ettiğinden itibaren bir dizi gelişme meydana geldi ve dünya bankası ile İMF’nin yapmış olduğu uyarılara hiçbir tepki vermeyen El Salvador, küçük Orta Amerika ülkesi onların uyarılarının yanlış olduğunu kanıtladı şeklinde açıklamalarda bulunur. Batı medyası ile batı devletleri, Bitcoin kripto para biriminin benimsenmesinin sonrasında El Salvador’daki bir dizi protestoya işaret etmek suretiyle bunun kitlelerin görüşünü dikkate almadan sadece başkan tarafından verilen bir karar olduğunu ve oldukça riskli olduğunu söylemişti. El Salvador devlet Başkanlığı Nayib Bukele ise kameraların karşısına her geçtiğinde devletin hazinesine ne kadar Bitcoin kripto para birimi aldıklarını başta olmak üzere elde ettikleri kar oranı ile hangi sosyal hizmet projelerine imza attıklarını tek tek açıklıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP