DOLAR

32,3807

-0.13%
EURO

34,7467

-0.18%
ALTIN(gr)

2.407,78

-1,10%
BİST 100

%
Paribo CEO’su, Yabancıların Kripto Borsalarında Nasıl Faaliyet Gösterdiğini Anlattı
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Paribo CEO’su, Yabancıların Kripto Borsalarında Nasıl Faaliyet Gösterdiğini Anlattı

Paribo CEO’su, Yabancıların Kripto Borsalarında Nasıl Faaliyet Gösterdiğini Anlattı

Paribu CEO'su Yasin Oral, kripto paralarla alakalı yapılacak yasa tasarısı çalışmalarının, mağduriyetin önüne geçmek ve faaliyet gösteren firmalara denetlenebilir bir temele çekecek nitelikte olması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Paribo CEO’su, Yabancıların Kripto Borsalarında Nasıl Faaliyet Gösterdiğini Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paribu CEO’su Yasin oral, Bloomberg’e katılım sağlayarak son zamanlarda gündemi oldukça meşgul eden kripto para çalışma taslağı ile alakalı düşüncelerini aktardı Kendilerine iletilmiş bir şey olmadığını ve  diğer konu ile ilgili yorum yapmaktan ise ettiklerini söyledi. Oradan bir yıl da ön plana çıkan ifadeleri şu şekilde:

“Yasak kelimesinin geçtiği yerde aslında problem var demektir. Bir şeyleri yasaklayarak düzeltemeyiz. Bu, kontrol edememekten ve kontrol etmekten korkmaktan kaynaklanıyor çoğunlukla.”

Dedi.

Yalnızca regülasyon açısından konuşmadığını ve herhangi bir şey açısından yasakla bir şeyi düzeltmenin çok zor olduğunu ve dolayısıyla da yasakların olduğu yerlerde kripto para borsalarının olmayacağını bunun sebebi ise sahip olunması gereken vizyonun günün neticesinde merkeziyetsiz dünyaya geçişi temsil ettiğini söyledi.

Yurtdışı Firmaların Yapmış Oldukları Bir Yatırım, Ödemiş Oldukları Bir Vergi Yok

Yurtdışı merkezli kuruluşlarının yatırım gerçekleştirmeden bir masa ile bir kasa şeklinde Türkiye‘ye dönüş yaptıklarına dikkat çeken Oral, genel itibariyle kendilerinin burada 200’ün üzerinde çalışan da büyük bir vergi ödemek suretiyle hizmet verdiklerini söyledi. Bu hususta yorum yaparken aslında kullanıcıların hassasiyette olmaları gerektiğini ve Türkiye’de ise bu ekosistemde çok kıymetli bir yere sahip olduklarını söyledi. Bu yerin aslında karşılığını ise bu işe yatırım gerçekleştirenlerden alamadıklarını sordu. Kendisi, yurtdışındaki kripto para platformlarına baktığını ve Türkiye’ye yatırım gerçekleştirmekten hepsinin imtina ettiğini söyledi. Hepsinin aslında bir masa ve bir kasa ile geldiklerini yapılan bir yatırım ile ödenen bir verginin olmadığının zaten ortada olduğunu söyledi.

 100 İle 150 Milyon Lira, Piyasa Açısından Çok Küçük Rakamlar

Kripto para yasa tasarısı ile alakalı çeşitli açıklamalarda bulunan Yasin Oral, getirilmesi söz konusu olan koşullar arasında en temel ve önemlilerinden birinin ise sermaye limiti olması gerektiğine vurgu yaparak 100 ile 150 milyon lira gibi rakamlarını sektörü açısından çok küçük kalacağını söyledi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP