DOLAR

32,4561

0.08%
EURO

34,8269

-0.03%
ALTIN(gr)

2.426,05

-0,35%
BİST 100

%
Önümüzdeki 6 Ayda BTC Ticaretine 300 Banka Başlıyor

Önümüzdeki 6 Ayda BTC Ticaretine 300 Banka Başlıyor

Amerikan Banker tarafından kaleme alınan bir rapora göre, yaklaşık olarak 300 topluluk bankasının 2022 senesinin ilk yarısından itibaren Stone Ridge yan kuruluşu NYDIG ile ortaklaşa bir portföy şeklinde Bitcoin kripto para ticareti çalışmalarına başlanması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Önümüzdeki 6 Ayda BTC Ticaretine 300 Banka Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk etapta bu plan, temmuz ayı içerisinde dile getirilmişti. Ancak son birkaç aydır bankalar, düzenleyici problemleri çözmek ile uğraşıyordu. Amerikan Banker tarafından görüşülen katılımcılar, ortaklıklarını bitirdikten ve yeni bir varlık sınıfı İle bağlantılı güvenlik endişeleri ele aldıktan sonraki aşamada artık bir gün kripto para biriminin destek başlatılması açısından ve alım satım işlemlerinin yapılması açısından mutabakata vardı.

 Her ne kadar da bankalardan ya da diğer finansal kuruluşlardan Bitcoin kripto para birimi satın alma düşüncesi bir tezat gibi gelse de küçük bankalar aslında kriptoyu benimsemenin ayakta kalmalarına aracılık edecek en büyük bir destek olacağını düşünüyor. Mayıs ayı içerisinde NYDIG, bankaların Bitcoin kripto para birimi ürünlerini piyasaya sürmesini aracılık etmesi açısından fiyatı aletin National İnformation Services  (FIS) ile bir ortaklık mutabakatına imzaları attı. NYID, siber güvenlik risk kavramlarını ortadan kaldırmak ve bertaraf etmek amacıyla müşterilerin fonlarını soğuk depolarda muhafaza altına alıyor.

2022‘de Bitcoin’i Resmi Para Edecek 2 Ülke Hangisi

2021 senesi içerisinde Bitcoin kripto para birimine resmi para birimi olarak ilan eden El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, yapmış olduğu en son açıklamasında 2022 senesi içerisinde 2 tane ülkenin daha Bitcoin kripto para birimini resmi para birimi olarak ilan edeceğini söylemişti. Bu açıklamalardan sonra bu iki ülkenin tam olarak hangisi olduğu ise merak edilmeye başlandı. Bu arada bu haberi makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Son za,manlarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kripto para yasa tasarısının hazırlıkları içerisinde geçirilen zaman diliminin tam da ortasında El Salvador devlet başkanının Türkiye’ye gelmesi aslında kripto paralar ile alakalı bazı görüşmelerin yapılacağına işaret ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP