DOLAR

32,4641

-0.1%
EURO

34,7550

-0.64%
ALTIN(gr)

2.435,01

-0,03%
BİST 100

%
Avrupalı Düzenleyiciler İçin Bitcoin Yüksek Risk Uyandırıyor Uyarısı

Avrupalı Düzenleyiciler İçin Bitcoin Yüksek Risk Uyandırıyor Uyarısı

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumunda Bitcoin kripto para borsasında olan hızlı yükselişlerin oluşturmuş olduğu riskler konusunda yatırımcıları uyardı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Avrupalı Düzenleyiciler İçin Bitcoin Yüksek Risk Uyandırıyor Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa da ki en üst piyasa regülatörleri, yatırımcıları Bitcoin kripto para birimleri ve diğer kripto para birimlerindeki hızlı artışlardan kaynaklı olan ve bu sebeple de büyük risk altına girenleri uyardı. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumunda yılda iki kez yayımlanmakta olan yüksek risk raporunda kripto birimlerinin yüksek risk altında ve spekülatif olduğu uyarısı duyurusunda bulundu. Bitcoin geçen sene Covid-19 salgını sebebiyle bireysel yatırımcı ve online işlemlere akın edilmesiyle yaklaşık olarak yüzde 900 oranında yükseliş görüldü. Kripto para birimleri, günümüzde yine 55 bin dolar civarında işlem görmekte.

BTCTürk Saklama Koşullarını İçeren Kuruluşu Kuruyor

BTCTürk şirketinin CEO’su olan Özgür Güneri, karşı taraf riskini yok edecek kadar aza indiren bir saklama kuruluşu kurulacağını bildirdi. Türk kripto para birim Borsaları, Thodex haberinden sonra kullanıcıların güvenini tekrardan kazanmaya gayret ediyor. Güneri bu bağlamda, “Yönetimi ayrı olan ve aynı zamanda ekibi de ayrı lokasyonu da ayrı, uluslararası saklama standartlarına uygun olarak saklama hizmeti vermekte olan, yüksek güvenlik standartları bulunan veya sahip bir kurumsal bir yapı oluşturacağız.” diye konuştu. Türkiye’nin kripto sancısı olan ikinci kripto para birimi borsanın büyük bir çöküşüyle büyümekte. Masak Thodex şirketinin Türkiye’de bulunan banka hesaplarına bloke koydurdu. Thodex şirketi ve ardından Vebitcoin’in kapılarını kilit vurmasının yani kapatmasının ardından sektörde bulunan riskin yayılabileceği endişesi de gündemde geliyor. Bu sayede de kripto paralarına yatırım azalıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP