DOLAR

32,5509

0.19%
EURO

34,9566

-0.11%
ALTIN(gr)

2.442,61

0,28%
BİST 100

%
Bitcoin Eriyor! Yatırımcıyı Korkutan Tablo…

Bitcoin Eriyor! Yatırımcıyı Korkutan Tablo…

Bitcoin'den yatırımcısını korkutan gelişme! Ülkelerin politikaları, siber güvenlik alanındaki açıklar ve meydana gelen hırsızlık olayları yatırımcıyı ürküttü. Yatırımcının satışa yönelmesi, Bitcoin'in tarihinin en büyük düşüşünü yaşamasına neden oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Bitcoin Eriyor! Yatırımcıyı Korkutan Tablo…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde fırtına gibi esen kripto para Bitcoin, yaşadığı düşüş nedeni ile yatırımcısına soğuk terler döktürüyor. Bitcoin geçtiğimiz 5 gün içinde büyük kayıp yaşadı. Yaşadığı kayıp %34 oranını bile geçti. Bu da sanal para Bitcoin’in piyasa değerinde ciddi bir kayıp yaşanmasına neden oldu. Bu kayıp 20 milyar doların üstünde…

Ülkelerin kripto paralara yönelik politikaları, medyada yatırımcıyı etkileyen açıklamalar sanal paraların düşüş sürecine girmesinde etkili bir rol oynamıştı. Bitcoin’in düşüşü en net hissedilen düşüş olarak kendini gösterdi. Bitcoin son 11 haftanın en düşük seviyesine gerileyerek 8 bin doların altını gördü. Üstelik geçen 5 gün verdiği kayıplar yüzde 34’ü buldu ve Bitcoin, 2017 yılının Kasım ayının ortalarından bu yana en düşük seviyesine ulaştı.

Yaşanan Kayıp Miyarlarca Dolar

Pek çok yatırımcısını milyoner yapan Bitcoin, 2018 yılına düşüşle girdi. Bu düşüş hala devam ediyor. Bitcoin her hafta, daha da değer kaybederek yatırımcısını üzüyor. Son olarak Bitcoin’in yaşadığı 20 milyar doları aşan kayıp, kripto paraların geleceği ile kaygıların bir kez daha artmasına neden oldu.

Bitcoin’in piyasa değeri 2017 sonundan beri yaşanan düşüşler nedeni ile 65 milyar dolara yakın bir azalma yaşadı. Bu düşüşün en büyük nedenlerinin başında siber güvenlik endişesi geliyor. Bununla birlikte yetkililer konuyla ilgili ortak bir görüş sunarak, Bitcoin’e regülasyon getirilmesi gerektiğini vurguluyor.

2013 Yılından Beri Yaşanan En Kötü Hafta

Bitcoin sanal paraların en ünlüsü. 2013 yılından beri en kötü performansını da bu hafta yaşamış oldu. Peki diğer kripto paralarda durum ne? Elde edilen verilere göre dünkü işlemler diğer kripto paralarda da durumun çok parlak olmadığını gösteriyor. Buna göre diğer kripto paralar da yüzde 20 oranında değer kaybederek yatırımcısını üzdü.

Peki bu düşüşü tetikleyen etmenler neler? Yapılan incelemede en önemli neden olarak, artan denetim baskısı nedeni ile yatırımcının satışa yönelmesi gösteriliyor. Bu da geçen sene yüzde bin değer kazanan Bitcoin’in, son aralık ayı değerine göre yüzde 50 kayıp yaşadığını gözler önüne sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP