DOLAR

32,4670

-0.07%
EURO

34,7377

-0.71%
ALTIN(gr)

2.436,75

0,04%
BİST 100

%
16 Yaşındaki Kripto Uygulama Geliştiricisi Kız, Reddit Nefretine Karşı Savaşıyor

16 Yaşındaki Kripto Uygulama Geliştiricisi Kız, Reddit Nefretine Karşı Savaşıyor

Geçtiğimiz ay Hindistan'dan 16 yaşındaki bir kız, bitcoin nakit, etereum ve diğerleri gibi kripto para birimlerinin fiyatını izleyen dijital bir döviz fiyat simgesini yarattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
16 Yaşındaki Kripto Uygulama Geliştiricisi Kız, Reddit Nefretine Karşı Savaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harshita Arora, iOS uygulamasını Reddit forum / r / bitcoin’in himayesinde olan bitcoin topluluğunun üyelerine tanıttığında, uygulama bilgi hırsızlığı ile suçlanıyordu. Ne yazık ki, suçlamalar yanlışsa bile, Arora, bir kadın olarak ayrımcılığa uğradı ve yorumcular da yaşı büyük bir kişinin muhtemelen bir iOS platformu oluşturamayacaklarını düşünüyorlardı.

Bu hafta news.Bitcoin.com, iPhone’lar için Crypto Price Tracker uygulamasını geliştiren 16 yaşındaki bir kız olan Harshita Arora ile konuştu. Arora, Hindistan’daki Yeni Delhi’nin hemen dışındaki küçük bir kasabada yaşadığını ve büyük bir teknoloji hayranı olduğunu açıklıyor. Arora bilgisayar bilimi okuyor ve bir yaz stajı için Massachusetts Institute of Technology’ye (MIT) kabul edildi. Arora, iOS için bir şifreleme zamanı fiyat izleme uygulaması yapma kararı aldı ve projenin lansmanını 28 Ocak’ta ilan etti.

16 Yaşındaki Kripto Uygulama Geliştiricisi Kız, Reddit Nefretine Karşı Savaşıyor

Bununla birlikte, kendisini forumu / r / bitcoin ile tanıttığında, onun uygulamayı yazdığına inanmayan bir grup insan tarafından karşılandı. Bir eleştirmen, hikayenin daha sonra yanlış olarak ortaya çıkmasına rağmen, uygulamanın intihal edildiğini ayrıntılandıran bir blog yazısı yazdı. Eleştirilerin çoğu, Arora’nın Kripto Fiyat Tracker‘ında arka uç kodlamanın bazılarını yapmak için yardım aldığı gerçeğinden kaynaklanıyordu. Ancak suçlamaları takiben / r / bitcoin patronları, Arora’ya genç olduğu için taciz etmeye başladı ve ona nefret dolu ve cinsiyetçi bir yorum yazdı. News.Bitcoin.com, Arora’ya, kodlama ve kripto para birimlerine nasıl girdiğini, daha da önemlisi, platform başlatma konusundaki sorunlarıyla nasıl baş ettiğini öğrenmek için sohbet etti.

News.Bitcoin.com (BC): Okuyucularımıza kodlama uygulamalarına nasıl başladığını söyleyebilir misiniz?

Arora (HA): İlk önce okuldaki CS öğretmenimden dolayı teknolojiye ilgim arttı. Tasarım yazılımı, Google Scratch ve MIT App Inventor ile oynamak için gerçekten enteresan projeler atar, böylece programlama konseptlerini öğrenebildim ve eğlenceli programlar ve yazılımlar oluşturmaya başlayabildim. MIT yaz programından döndükten sonra 2017 yılının sonlarında Swift’te iOS uygulama geliştirmeyi öğrendim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP