DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Özbekistan’ın Kripto Pazarında Yeni Gelişmeler

Özbekistan’ın Kripto Pazarında Yeni Gelişmeler

Teknolojinin gün geçtikçe ilerlediği dünyada para kazanmanın yolu da bir hayli teknolojiyle paralel haline geldi. Yatırım şirketleri, döviz piyasaları, sanal oyunlar vb. konu başlıkları çatısı altında para kazanmanın alın teriyle değil akıl teriyle kazanıldığı artık aşikâr görünüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Özbekistan’ın Kripto Pazarında Yeni Gelişmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternet üzerinden para kazanmak denildiğinde akla gelen ilk şeylerden biri ya sanal oyunlar ya da network şirketlerinin para birimleri oluyor. Özellikle network şirketlerinin uyarladığı elektronik para birimleri, internet üzerinden kazanılan kripto paralar altın, dolar gibi değeri düşüp yükselen artı döviz piyasalarında da yerini belli eden bazı isimler yatırım fonu haline geldi. Bir çok para biriminin arasından şuanda popüler olan bitcoin hemen hemen her evin’ yastık altındaki altın ‘ tabiriyle vazgeçilmez kripto parası haline geldi. Dijital ortamda çeşitli borsa dalgalanmalarına benzeyen değeri düşüp ve aynı zamanda da yükselen bitcoin, ülkeler arası talebe göre değeri belirlenen herhangi bir resmiyete bağlı olmayan sanal para yani elektronik para birimidir.

Özbekistan “Fazla Mal Göz Çıkarmaz” Dedi

Bir çok Avrupa ülkesinin ve diğer okyanuslar ardındaki ülkelerin kripto para üzerindeki arz, talep ve heyecanları Asya ülkelerine de sıçradı. Orta Asya’nın bağrındaki Özbekistan ekonomik alanda çok güçlü sayılmasa da kripto paranın halk üzerindeki etkisini olumlu karşılıyor. Yerel gazeteler, üst düzey siyasetçiler, ileri gelen devlet büyükleri ve en önemlisi halk kripto parayla tanışmanın heyecanını halen daha üzerinden atamadılar. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in verdiği demeçler, siyasetçilerin bazı politikaları, yerel gazetelerin satırları bazı yatırımcıları cezp etmeyi başardı. Ülke olarak bitcoin piyasasında ciddi ilerleme kaydeden Özbekistan, 1,789 dolarlık bitcoin maliyetiyle 4. Sırada yer alırken önündeki 3 ülkeyi geçmeyi başarmanın yollarını da arıyor.

Özbekistan’ın Kripto Pazarı

Mirziyoyev, yakından takip ettiği kripto para piyasasında bitcoini kanunlaştırma çabası içerisine girdi. İlk adımlarını Blockchain veri tabanı ile atan Mirziyoyev Haziran 2018 e kadar madencilik teknolojisi çatısı altında bitcoini pazara sunmayı hedefliyor. Daha az maliyet harcayarak büyük bitcoin geliri hedefleyen hükümet, yerel bankaların dijital paraların risk taşıyacağını dile getirmesine rağmen Blockchain’e güvenerek bu teknolojiyi desteklemişti. Taslağını henüz oluşturup oluşturmadığını ifade etmeyen hükümet ‘elektronik para’ tasarısını hazırlayacağının sinyalini de verdi. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev bu sinyali elektronik para birimleri teknolojisi çatısı altında oluşturduğu bir belgeyi onaya sunarak ibraz etmesiyle kanıtladı. Hükümete bağlı bazı bakanlıklara da öne sürülen tekliflerin yasalaşmasında gereken imtiyazı gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP