DOLAR

32,5433

0%
EURO

35,0014

0.46%
ALTIN(gr)

2.434,52

0,48%
BİST 100

%
Kripto Exchange’leri, Letonya ve Bulgaristan’dan P2P Platformları Başlattı

Kripto Exchange’leri, Letonya ve Bulgaristan’dan P2P Platformları Başlattı

Avrupa kurumları, bitcoin ile mücadele riskleri ve hataları konusunda bir dizi uyarıda bulunurken, Eski Kıta'daki kripto toplulukları Brüksel'in verdiği özgürlükleri korumaya çalışıyor. Yeni Avrupa'nın karşı köşelerinden iki borsa, eşler arası kriptokamüs ticareti yapma planlarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Kripto Exchange’leri, Letonya ve Bulgaristan’dan P2P Platformları Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Letonya merkezli Hodlhodl, yeni P2P platformunu beta modunda başlattı ve Bulgar Crypto.bg, fiat ortamını yerini alabilecek kendi hizmetini bir belirteçle geliştiriyor.

Küreselleşiyor

Merkezi olmayan ve düzensiz kripto pazarları geliştirmek için yoğun çalışmalar, aşırı regülasyon ve siyasal ve ekonomik merkezileşme ile ilgili hatıraların hâlâ canlı olduğu AB çevresinde sürüyor. (Yeni) Avrupa’nın her iki ucundan iki alışverişi, küresel istekleri de göz önünde bulundurarak kullanıcılarına tam teşekküllü P2P hizmetleri sunmak için hazırlıklar yaptığını açıkladı.

Letonya değişim Hodlhodl, yeni bit platformunun ve diğer kripto para birimleri için emniyetli ve güvenli peer-to-peer işlemler için tasarlanmış bir beta sürümünü piyasaya sürdü. Kullanıcılar şimdi hesap açabilir, profillerini doldurabilir, iki faktörlü kimlik doğrulama kurabilir, teklif hazırlayabilir ve mevcut işlevleri inceleyebilir. Sözleşmeler şu anda devre dışı ancak geliştiriciler sipariş defterini tamamlamayı ve bir blog postasında paylaştıkları bir hafta içinde başlatmayı umuyorlar.

Kripto Değişimleri Avrupa’da P2P Platformlarını Başlattı

Projenin ilk aşamasında yalnızca bitoin (BTC) ve lito rekozen (LTC) ticareti yapılacaktır. Borsa Temmuz 2018’e kadar% 0 komisyonla beta modunda çalışacak. Bundan sonra ticaret başına maksimum% 0,6’lık bir ücret uygulanacaktır. “Para tutmayan P2P Bitcoin değişimi”, kullanıcıların emanet fonlarını kontrol etmelerini sağlayacak multisig (P2SH) sözleşmeleri sunacak. Hodlhodl, yerli Bech32 Segwitz adresleri ve P2SH-P2WSH Segwit multisig emanet adreslerini desteklemektedir. Döviz hizmetleri yerelleşecek ve KYC (Müşteri Know) veya AML (Kara Para Aklamayla Mücadele) prosedürleri uygulanmayacak. Bununla birlikte, bir “kesinlikle isteğe bağlı doğrulama” geçirilmesi, komisyonları% 0,5’e düşürecektir.

Gelecekteki planlar, Yıldırım Ağı mikro ödenekleri ve diğer kripto para birimleri için destek sunma planlarını içeriyor. Web sitesi menüleri şimdi İngilizce ve Rusça olarak mevcuttur, ancak diğer diller eklenecektir. Hodlhodl, cüzdan sağlayıcıları ve platformun mobil bir sürümüyle entegrasyon sunarken, işlem ücretlerini optimize etme ve kullanıcıları için güvenlik seviyesini yükseltme üzerinde çalışıyor olacak. Ekibi “gerçek anlamda küresel” bir P2P blockchain alışverişi sözü verdi.

Avrupa’nın ters köşesinde, Bulgaristan’da önde gelen bir kripto ticaretçisi, geleneksel finansal sistemle ilgili birçok sorunun ardından P2P platformunda çalıştığını açıkladı. Crypto.bg, Bulgar bankalarının yerel borsalar tarafından kullanılan hesaplara erişimi engellediği bir yıldaki ani darbeden etkilendi. Aralık başında operasyonları durdurdu ve sonra Noel zamanlarında yeniden çevrimdışı olmadan önce ticareti yeniden başlattı. Ocak ayında Crypto.bg, ticareti “süresiz olarak askıya almak” zorunda kaldığını açıkladı.

Bu ayın takasında web sitesinde bir bankaya girmeden hizmetler sunma seçeneklerini araştırdığı bildirildi. Şimdi Bitcoin’i halen gelişmekte olan yeni bir eşler arası platformda ticaret yapmayı planlıyor. Fiat para birimi – CryptoLev yerine yeni bir döviz aracı kullanılacaktır (Lev, Euro para birimi BGN’dir). Muhtemelen, Forum’un kurucusu ve CEO’su Stamen Gorchev’in Ethereum blok zincirine dayanan bir ERC20 belirteci olacaktır. Ethereum Classic’i daha ucuz bir alternatif olarak belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP